Levercirrose

BI 1366-0021: Het Amsterdam UMC (locatie AMC) zoekt voor een nieuw fase 2 onderzoek mannen of vrouwen met de diagnose ‘klinisch significante portale hypertensie’ (CSHP). Portale hypertensie is een hoge bloeddruk in het hoofdvat van de lever veroorzaakt door een levercirrose (littekenweefsel) door alcohol gebruik.

In dit onderzoek bekijken we hoe veilig het nieuwe middel BI 685509 is. En hoe het werkt. We testen BI 685509 in twee verschillende sterktes bij patiënten met portale hypertensie. We vergelijken de werking van BI 685509 met de werking van een placebo. Een placebo is een middel zonder werkzame stof, een ‘nepmiddel’.

Na een screeningsbezoek wordt beoordeeld of u in aanmerking komt voor deelname aan de studie. U zult gedurende het onderzoek verschillende keren in het Amsterdam UMC (locatie AMC) verwacht worden voor een controle bezoek.

Meedoen of meer weten? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van dr. R.B. Takkenberg, afdeling Leverresearch van het Amsterdam UMC ziekenhuis, locatie AMC.

Mail:       leverresearch@amc.nl
Tel:         020-566 8468. U kunt eventueel  een bericht inspreken op de voicemail

-----------------------------------------------------------------------------------------------

In april 2019 is in het Amsterdam UMC, locatie AMC een nieuw fase IV onderzoek gestart – De PEARL trial – voor patiënten waarbij een Transjugulaire Intrahepatische Portosystemische Shunt (TIPS) wordt geplaatst, ter voorkoming van hepatische encefalopathie (HE) na TIPS plaatsing. Dit klinisch-wetenschappelijk onderzoek is bedoeld om de werkzaamheid van de combinatie lactulose met rifaximine te onderzoeken.

Het onderzoek zal in totaal 13 maanden duren waarvoor u in totaal 8 vooraf geplande bezoeken aan uw ziekenhuis zult hebben. De onderzoeksbehandeling bestaat uit lactulose en rifaximine 3 dagen voor TIPS plaatsing tot en met 3 maanden na TIPS plaatsing.

Meedoen of meer weten?
U kunt contact opnemen met dr. R.B. Takkenberg of drs. K. de Wit, afdeling Leverresearch van het Amsterdam UMC, locatie AMC in Amsterdam. Mail: leverresearch@amc.nl

Telefoonnummer secretariaat Leverresearch AMC: 020-56 68468. U kunt eventueel ook een bericht inspreken op de voicemail.

Corona-maatregelen

We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt:

Feestdagen

Tijdens de feestdagen zijn onze poliklinieken gesloten. Lees meer