Motiliteitscentrum (polikliniek)

Informatie over uw afspraak bij het Motiliteitscentrum.

Contact en afspraak

Uw huisarts of specialist verwijst u naar het Motiliteitscentrum van het AMC. Het Motiliteitscentrum richt zich op de motiliteit van het maagdarmstelsel. Het gaat om het vermogen van maag en darmen om op de goede manier te bewegen. Niet onbelangrijk.

U kunt bij ons terecht voor motiliteitsproblematiek van de slokdarm. De klachten die hierbij horen zijn passageklachten tijdens het eten (dysfagie), zuurbranden en terugstromen van voedsel. Ook behandelen we allergische slokdarmontsteking (eosinofiele oesofagitis) en refluxziekte. Het AMC is daarbij het enige Nederlandse expertisecentrum voor achalasie.

Wat kan ik verwachten?

Bij uw bezoek aan de polikliniek leggen we uit wat er bij u aan de hand is. Natuurlijk laten we u weten welke mogelijkheden er zijn om u te behandelen. Misschien zijn er zelfs nog wat vervolgonderzoeken nodig om daar meer duidelijkheid over te krijgen.

Verder licht de arts u in over de eventuele risico's van de behandeling en over andere mogelijkheden om u te behandelen, als die er zijn. Bovendien vertellen we u wat de vooruitzichten zijn en wat u van de behandeling kunt verwachten.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar we artsen en specialisten opleiden. Daarom komt het voor dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Route

Het Motiliteitscentrum ligt in het ziekenhuis (bouwdeel C) op de tweede verdieping. Om er te komen neemt u de hoofdingang van de polikliniek en slaat u linksaf. Loop rechtdoor en neem de eerste lift of trap aan uw rechterhand naar de tweede verdieping. U kunt zich melden bij C2- 427.

Motiliteitscentrum

020 - 566 6961

Wachttijd Motiliteitscentrum

Wachttijden:

Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

De wachttijd voor de polikliniek van het Motiliteitscentrum is 6 weken.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw   zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin   ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare   wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de   Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor   behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Meer over uw bezoek aan het AMC: