Ziekenhuistandheelkunde (polikliniek)

Informatie over ziekenhuistandheelkunde op de polikliniek Ziekenhuistandheelkunde.

Contact en afspraak

Uw specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de polikliniek Ziekenhuistandheelkunde van het AMC. Dit ter voorbereiding of ondersteuning van uw medische behandeling.

Wat kan ik verwachten?

Veel patiënten worden verwezen voor een ‘focusonderzoek’. Een ‘focus’ is een ontstekingsbron waarvan een gezond mens weinig merkt, maar die onder bijzondere omstandigheden riskant kan zijn. Bij een tandheelkundig focusonderzoek kijkt de tandarts met twee spiegeltjes in uw mond. Direct na dit mondonderzoek worden er meestal röntgenfoto's van het gebit gemaakt.

De uitslag van het focusonderzoek wordt direct met u besproken. De tandarts geeft uw AMC-specialist een advies ter ondersteuning van uw medische behandeling. Natuurlijk bespreekt hij of zij dat advies ook met uw verwijzend (huis)arts en uw eigen tandarts.

Ook als u geen eigen tanden en kiezen meer heeft, kunt u voor een tandheelkundig focusonderzoek naar onze polikliniek worden verwezen. Soms zijn er namelijk wortelresten in de kaak achtergebleven. Die kunnen problemen opleveren bij de behandeling die u moet ondergaan.

Route

De polikliniek Ziekenhuistandheelkunde ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) op de eerste verdieping. Als u de polikliniek door de draaideuren binnenkomt, loopt u even rechtdoor naar de liften. U neemt de lift naar de eerste verdieping. Als u uit de lift komt, gaat u direct rechtsaf. Volg de borden totdat u bij de balie van Ziekenhuistandheelkunde bent.

Ziekenhuistandheelkunde

020 - 566 3499

Wachttijd Ziekenhuistandheelkunde

Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

Er is momenteel geen wachttijd voor een afspraak als nieuwe patiënt op de polikliniek Ziekenhuistandheelkunde. Gemiddeld is het eerste bezoek binnen een week na aanmelding bij de poliklliniek.

Meer over uw bezoek aan het AMC: