Neurocentrum AMC (verpleegafdeling)

Informatie over uw opname in het Neurocentrum AMC.

Contact en afspraak

Uw arts heeft met u besproken dat u wordt opgenomen in het Neurocentrum AMC. U wordt opgenomen vanwege diagnostiek of behandeling aan ziekten van uw zenuwstelsel, hersenen, ruggenmerg of perifere zenuwen, in bijvoorbeeld armen en benen.

In het geval van een beroerte kunt u worden opgenomen op de gespecialiseerde Braincare Unit (BCU).

Wat kan ik verwachten?

U kunt zich op de afgesproken dag en tijd bij de Inschrijfbalie Opname melden. Die ligt niet ver van de hoofdingang. U loopt rechtdoor tot de kapsalon op de hoek van het grote plein en gaat daar rechtsaf. Na enkele tientallen meters vindt u dan aan uw rechterhand de Inschrijfbalie Opname.

Wanneer dat nodig is, begeleidt een van onze gastvrouwen of gastheren u na de in schrijving naar de verpleegafdeling. Het is mogelijk dat u daar even moet wachten, omdat het er 's ochtends druk kan zijn. Op de verpleegafdeling wordt u wegwijs gemaakt door een verpleegkundige. Vervolgens heeft u een opnamegesprek.

In een opnamegesprek komen onderwerpen aan de orde die van belang zijn voor de AMC-medewerkers die u verzorgen en behandelen, zoals uw allergieen, thuissituatie en dieetwensen. U kunt bij deze gelegenheid ook allerlei persoonlijke voorkeuren kenbaar maken.

Als er een ingreep moet worden uitgevoerd, maakt u van tevoren kennis met de behandelend arts. Wanneer uw operatie klaar is wordt uw contactpersoon door het personeel van de verkoeverkamer of de Intensive Care gebeld. Hij of zij krijgt dan informatie over uw gezondheidstoestand. De verkoeverkamer is de ruimte waar u bijkomt van de narcose. Na de behandeling licht de arts u in over zijn of haar bevindingen.

Tijdens uw behandeling krijgt u te maken met een team van artsen en verpleegkundigen. De zaalarts overziet uw hele behandeling, bij hem of haar kunt u terecht met vragen over het verloop. Met de verpleegkundigen heeft u waarschijnlijk het meeste contact.

Voor algemene informatie over uw verblijf in het AMC kunt u de brochure 'Wegwijs in het AMC' lezen.

Route

De verpleegafdeling ligt in bouwdeel H op de zesde verdieping. Om er te komen neemt u de hoofdingang van het AMC en loopt u rechtdoor tot de kapsalon op de hoek van het grote plein. Steek het plein over en sla rechtsaf. Aan het einde van de gang vindt u de liften van bouwdeel H aan uw linkerhand. Neem de lift naar de zesde verdieping en meld u bij de balie.

Neurocentrum AMC

020 - 566 4063

Bezoek is welkom van 15.00 tot 20.00 uur. Voor de rust op de afdeling mag bezoek met maximaal 2 personen tegelijk komen.

Algemene informatie over uw verblijf in Amsterdam UMC, locatie AMC kunt u vinden bij Ínformatie over opname, of in de brochure 'Welkom bij Amsterdam UMC, locatie AMC

Meer over uw bezoek aan het AMC: