Niertransplantatie (verpleegafdeling)

Informatie over uw opname op de verpleegafdeling Niertransplantatie.

Contact en afspraak

Uw internist-nefroloog (i.o.) heeft u opgeroepen voor een opname op de verpleegafdeling Nefrologie/Niertransplantatie. U wordt opgenomen omdat er een mogelijke donornier beschikbaar is. Een oproep geeft geen zekerheid dat de transplantatie doorgaat. Eerst moeten de gegevens over de bruikbaarheid van de donornier en de uitslag van de kruisproef bekend zijn.

Vanaf het moment van de oproep mag u niet meer eten en drinken, tenzij anders met u wordt afgesproken. Op de afdeling Nefrologie/Niertransplantatie ondergaat u in korte tijd een aantal onderzoeken: röntgenfoto, hartfilmpje (ECG), bloedbepalingen, urinebepalingen en lichamelijk onderzoek. Misschien moet u voor de transplantatie nog dialyseren. Deze onderzoeken worden allemaal gedaan voordat de definitieve beslissing wordt genomen of de niertransplantatie door kan gaan.

U wordt geopereerd zodra de chirurg een operatiekamer en operatieteam tot zijn beschikking heeft. Er wordt altijd geprobeerd de transplantatie zo snel mogelijk uit te voeren, het liefst 24 uur nadat de nier is uitgenomen bij de donor. Het kan soms enige tijd duren voordat u geopereerd wordt, bijvoorbeeld omdat acute operaties bij levensbedreigende situaties altijd voorgaan.

Tijdens uw behandeling krijgt u te maken met een team van artsen en verpleegkundigen. De zaalarts overziet uw hele behandeling, bij hem of haar kunt u terecht met vragen over het verloop. Met de verpleegkundigen heeft u waarschijnlijk het meeste contact.

Wat kan ik verwachten?

In het opnamegesprek komen onderwerpen aan de orde die van belang zijn voor de AMC-medewerkers die u verzorgen en behandelen, zoals uw allergieën, thuissituatie en dieetwensen.

Als uw opname langer dan vijf dagen duurt, krijgt u een vaste verpleegkundige toegewezen. De verpleegkundige neemt de voortgang met uw door en zorgt er voor dat uw zorg is afgestemd met alle zorgverleners.

U maakt van tevoren kennis met de behandelend arts. Wanneer uw operatie klaar is wordt uw contactpersoon door het personeel van de verkoeverkamer of de Intensive Care gebeld. Hij of zij krijgt dan informatie over uw gezondheidstoestand. De verkoeverkamer is de ruimte waar u bijkomt van de narcose. Na de behandeling licht de arts u in over zijn of haar bevindingen.

Algemene informatie over uw verblijf in Amsterdam UMC, locatie AMC kunt u vinden bij Ínformatie over opname, of in de brochure 'Welkom bij Amsterdam UMC, locatie AMC

Route

De verpleegafdeling Nefrologie/ Niertransplantatie ligt in bouwdeel F op de vijfde verdieping. Om er te komen neemt u de hoofdingang van het AMC en loopt u rechtdoor tot de kapsalon op de hoek van het grote plein. Steek het plein over en sla linksaf. Aan het einde van de gang vindt u de liften van bouwdeel F aan uw rechterhand. Neem de lift naar de vijfde verdieping, loop rechtdoor de gang in en meld u bij de balie.

Verpleegafdeling Niertransplantatie

020 –566 6003

Meer over uw bezoek aan het AMC: