Oogheelkunde (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek Oogheelkunde.

Contact en afspraak

Uw huisarts of specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de polikliniek Oogheelkunde van het AMC. Deze polikliniek richt zich problemen met het oog, zoals hoornvliesaandoeningen, staar, scheelzien en een lui oog. Ook behandelen we patiƫnten met aandoeningen aan het ooglid, de traanweg, de oogkas en het netvlies.

Route

De polikliniek Oogheelkunde ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) op de tweede verdieping. Als u de polikliniek door de draaideuren binnenkomt, loopt u even rechtdoor naar de liften. U neemt de lift naar de tweede verdieping. Als u de lift uit komt gaat u naar links. Volg de borden totdat u bij de balie Oogheelkunde bent.

Polikliniek Oogheelkunde

020 - 566 3100

Wachttijd Oogheelkunde

Wachttijden polikliniek:

Oogheelkunde: 85 dagen.

Wachttijden behandeling:

Initiƫle staaroperatie: 55 dagen

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Meer over uw bezoek aan het AMC: