Let op!

Deze informatie gaat over locatie AMC. Moet u zijn op locatie VUmc? Ga naar: Polikliniek Oogheelkunde, locatie VUmc/De Boelelaan

Oogheelkunde (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek Oogheelkunde.

De kliniek oogheelkunde van het AMC en een deel van de polikliniek verhuizen in 2018 naar locatie VUmc. Hier werken de artsen en verpleegkundigen die u kent vanuit het AMC. Grote kans dus, dat u bij uw volgende afspraak uw eigen zorgverlener weer ziet.

Of uw afspraak op locatie VUmc of locatie AMC plaatsvindt, staat aangegeven in uw afspraakbevestiging.

Plan uw bezoek op locatie VUmc

Contact en afspraak

Uw huisarts of specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de polikliniek Oogheelkunde van het AMC. Deze polikliniek richt zich problemen met het oog, zoals hoornvliesaandoeningen, staar, scheelzien en een lui oog. Ook behandelen we patiënten met aandoeningen aan het ooglid, de traanweg, de oogkas en het netvlies.

Route

De polikliniek Oogheelkunde AMC ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) op de tweede verdieping. Als u de polikliniek door de draaideuren binnenkomt, loopt u even rechtdoor naar de liften. U neemt de lift naar de tweede verdieping. Als u de lift uit komt gaat u naar links. Volg de borden totdat u bij de balie Oogheelkunde bent.

Polikliniek Oogheelkunde

020 - 566 3100

De kliniek oogheelkunde van het AMC en een deel van de polikliniek verhuizen in 2018 naar locatie VUmc. Of uw afspraak op locatie VUmc of locatie AMC plaatsvindt, staat aangegeven in uw afspraakbevestiging.

Plan uw bezoek op locatie VUmc

Wachttijd Oogheelkunde

Wachttijden polikliniek:

Oogheelkunde: 85 dagen.

Wachttijden behandeling:

Initiële staaroperatie: 86 dagen

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Meer over uw bezoek aan het AMC: