Opname Oogheelkunde (verpleegafdeling)

Informatie over uw opname op de verpleegafdeling Oogheelkunde.

De kliniek oogheelkunde van het AMC en een deel van de polikliniek verhuizen in 2018 naar locatie VUmc. Hier werken de artsen en verpleegkundigen die u kent vanuit het AMC. Grote kans dus, dat u bij uw volgende afspraak uw eigen zorgverlener weer ziet.

Of uw afspraak op locatie VUmc of locatie AMC plaatsvindt, staat aangegeven in uw afspraakbevestiging.

Plan uw bezoek op locatie VUmc

Contact en afspraak

Uw arts heeft met u besproken dat u wordt opgenomen op de verpleegafdeling Oogheelkunde. U wordt opgenomen vanwege een operatie aan uw ogen. Op onze verpleegafdeling herstellen ook mensen van een ingreep aan de keel, neus, hals en/of oren (Keel-, Neus- en Oorheelkunde).

Wat kan ik verwachten?

U zult, afhankelijk van de ingreep, de dag voor de operatie worden opgenomen. Tijdens deze opnamedag zult u uitleg krijgen over uw verblijf in het ziekenhuis. Ook zal er op deze dag eventueel aanvullend onderzoek plaatsvinden.

U kunt zich op de afgesproken dag en tijd bij de Inschrijfbalie melden. Wanneer dat nodig is, begeleidt een van onze gastvrouwen of gastheren u na de inschrijving naar de verpleegafdeling. Het is mogelijk dat u daar even moet wachten, omdat het er 's ochtends druk kan zijn. Op de verpleegafdeling wordt u wegwijs gemaakt door een verpleegkundige. Vervolgens heeft u een opnamegesprek.

In een opnamegesprek komen onderwerpen aan de orde die van belang zijn voor de medewerkers die u verzorgen en behandelen. U kunt bij deze gelegenheid ook allerlei persoonlijke voorkeuren kenbaar maken.

Als uw opname langer dan vijf dagen duurt, krijgt u een vaste verpleegkundige toegewezen. De verpleegkundige neemt de voortgang met uw door en zorgt er voor dat uw zorg is afgestemd met alle zorgverleners.

Als er een ingreep moet worden uitgevoerd, maakt u van tevoren kennis met de behandelend arts. Wanneer uw operatie klaar is wordt uw contactpersoon door het personeel van de verkoeverkamer of de Intensive Care gebeld. Hij of zij krijgt dan informatie over uw gezondheidstoestand. De verkoeverkamer is de ruimte waar u bijkomt van de narcose. Na de behandeling licht de arts u in over zijn of haar bevindingen.

Verpleegafdeling Oogheelkunde AMC

020 - 566 7488

De kliniek oogheelkunde van het AMC en een deel van de polikliniek verhuizen in 2018 naar locatie VUmc. Of uw afspraak op locatie VUmc of locatie AMC plaatsvindt, staat aangegeven in uw afspraakbevestiging.

Plan uw bezoek op locatie VUmc

Meer over uw bezoek aan het AMC: