Orthopedie en Sportgeneeskunde (verpleegafdeling)

Informatie over uw opname op de verpleegafdeling Orthopedie.en Sportgeneeskunde.

Contact en afspraak

Uw arts heeft met u besproken dat u wordt opgenomen op de verpleegafdeling Orthopedie en Sportgeneeskunde. U wordt opgenomen vanwege een operatie aan uw steun- en bewegingsstelsel.

Wat kan ik verwachten?

U zult, afhankelijk van de ingreep, op de dag van de operatie worden opgenomen. In sommige gevallen wordt u de dag voor de operatie opgenomen. Dit wordt via de opnameplanning met u besproken.
Voorafgaand aan uw opname krijgt u een algemene folder thuis. Leest u deze goed door.

U kunt zich op de afgesproken dag en tijd op de verpleegafdeling melden.

Op de verpleegafdeling wordt u wegwijs gemaakt door een verpleegkundige. Vervolgens heeft u een opnamegesprek. Het kan ook zijn dat wij u voor de opname al telefonisch bellen om het opnamegesprek met u te voeren.
In een opnamegesprek komen onderwerpen aan de orde die van belang zijn voor de AMC-medewerkers die u verzorgen en behandelen. U kunt bij deze gelegenheid ook enkele persoonlijke voorkeuren kenbaar maken.
In het opnamegesprek bespreken wij ook het ontslagtraject. Hier kunt u ook over lezen in de folder. Hier staan dingen in die u voorafgaand aan uw opname zelf moet regelen.

Wanneer uw operatie klaar is wordt uw contactpersoon door het personeel van de verkoeverkamer gebeld. Hij of zij krijgt dan informatie over uw gezondheidstoestand. De verkoeverkamer is de ruimte waar u bijkomt van de narcose. Hier is alleen van 19.15 – 19.45 bezoek welkom. Na de operatie licht de arts u in over zijn of haar bevindingen.

Algemene informatie over uw verblijf in Amsterdam UMC, locatie AMC kunt u vinden bij informatie over opname, of in de brochure Welkom bij Amsterdam UMC, locatie AMC

Route

De verpleegafdeling Orthopedie en Sportgeneeskundeligt in bouwdeel H op de zesde verdieping. Om er te komen neemt u de hoofdingang van het AMC en loopt u rechtdoor tot de kapsalon op de hoek van het grote plein. Sla hier rechtsaf. Steek het volgende plein over. Neem de lift naar de zesde verdieping van H en meld u bij de balie.

Telefoonnummer verpleegafdeling

020 - 566 3056

Meer over uw bezoek aan het AMC: