Pijngeneeskunde (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek Pijngeneeskunde.

Contact en afspraak

Heeft u een verwijzing voor de polikliniek Pijngeneeskunde? U kunt meteen een afspraak maken. U kunt bij ons terecht voor behandeling van allerlei soorten pijn. Sommige mensen hebben pijn zonder duidelijke oorzaak. Soms kan het nodig zijn om de oorzaak van de pijnklachten te achterhalen,maar dit is niet altijd noodzakelijk. We behandelen:

  • chronische pijnklachten
  • pijn bij kanker of na behandelingen tegen kanker
  • specifieke pijnsyndromen zoals zenuwpijn (zoals bijvoorbeeld aangezichtspijn, pijn bij diabetes, pijn na gordelroos )

Wat kan ik verwachten?

Voordat u naar uw eerste afspraak op de polikliniek Pijngeneeskunde gaat, krijgt u een vragenlijst toegestuurd. Dit maakt het makkelijk om een beeld te krijgen van uw pijnklachten. De vragenlijst kunt u terugsturen met de antwoordenvelop.

Uw eerste bezoek staat in het teken van de kennismaking. We bespreken waar u de pijn voelt, hoe lang u deze pijn al voelt en wat u zelf al heeft ondernomen om de pijn te verminderen. Ook wordt u lichamelijk onderzocht om een beter beeld te krijgen van uw algehele gezondheid.

Vervolgens bespreken we samen de mogelijkheden voor behandeling. Ieder mens reageert anders en daarom zorgen we er gezamenlijk voor dat de gekozen behandeling aansluit op uw specifieke situatie. Hiervoor werken we ook vaak samen met specialisten van andere afdelingen.

Komt u op de polikliniek Pijngeneeskunde vanwege pijn bij kanker? Dan werkt onze polikliniek bij uw behandeling nauw samen met een Palliatief Team. Dit team zoekt naar oplossingen om een comfortabele situatie voor u te bereiken.

Route

De polikliniek Pijngeneeskunde ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel Q) op de begane grond. Om er te komen neemt u de hoofdingang Poliklinieken en loopt u rechtdoor langs de koffiecorner. Voorbij de schuifdeuren kunt u zich melden bij de balie van Pijngeneeskunde/Anesthesiologie. Deze balie is te vinden direct naast de balie van het laboratorium.

Polikliniek Pijngeneeskunde

  • Polikliniek: 020 - 566 2292

Wachttijd Pijnbestrijding (Pijngeneeskunde)

Wachttijden polikliniek:

Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

Polikliniek Pijngeneeskunde: 28 dagen.

Wachttijd tot behandelingen op het dagcentrum 2 tot 4 weken.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw   zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin   ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare   wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de   Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor   behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken. Het kan voorkomen dat de wachttijd voor de behandeling langer is dan de maximaal aanvaardbare wachttijd.

Bovengenoemde wachttijd geldt niet voor spoedconsulten.

    Meer over uw bezoek aan het AMC: