Let op!

Let op!
Deze informatie gaat over locatie AMC.
Moet u zijn op locatie VUmc? Ga naar: afdeling Psychiatrie, locatie VUmc/De Boelenlaan

Angststoornissen (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek voor Angststoornissen.

Contact en afspraak

U kunt bij ons terecht voor diagnostiek, second-opinions en behandeling met medicatie en cognitieve gedragstherapie van mensen met angst- en dwangklachten:

  • Obsessieve Compulsieve Stoornis (OCS)
  • Posttraumatische Stress Stoornis (PTSS)
  • Body Dismorphic Disorder (BDD)
  • Paniekstoornis, sociale fobie en andere angststoornissen

Impulsbeheersingsstoornissen (trichotillomanie, kleptomanie, pathologisch gokken, etc.). Klinische opname voor de toepassing van Diepe Hersenstimulatie (DBS) is ook mogelijk.

Voor intercollegiaal overleg belt uw verwijzer: 020 - 566 0147

Aanmeldingen

Bij aanmelding dient u duidelijk aan te geven met welke klachten u zich aanmeldt. Ook dient u in het bezit te zijn van een verwijsbrief. Deze verwijsbrief willen wij graag vooraf ontvangen.

De volgende personen zijn geldige verwijzers: uw huisarts, medisch specialist (eg. psychiater), bedrijfsarts, specialist ouderengeneeskunde, arts verstandelijk gehandicapten, en de jeugdarts.

Let op: Dit betekent dat o.a. een (GZ-)psycholoog, psychotherapeut, arts in opleiding of SPV-verpleegkundige geen geldige verwijzers zijn.

Uw verwijzer kan zo nodig overleggen over een verwijzing met een van de psychiaters. Dit kan door contact op te nemen met het secretariaat.

Vervolgafspraak:

Een eventuele vervolgafspraak maakt u direct na uw bezoek bij de balie.

Route

De afdeling Psychiatrie ligt in het Academisch Psychiatrisch Centrum (APC). Als u het APC-gebouw binnenkomt, loopt u even rechtdoor. U ziet de balie in de gang.

Polikliniek Angststoornissen

Telefoonnummer secretariaat : 020-891 36 00 (kies optie 1)

Meer over uw bezoek aan het AMC: