Let op!

Let op!
Deze informatie gaat over locatie AMC.
Moet u zijn op locatie VUmc? Ga naar: afdeling Psychiatrie, locatie VUmc/De Boelenlaan

Informatie voor patiënten

OCS-studie is een wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd op de afdeling psychiatrie van het AMC, naar het voorspellen van de behandeluitkomst bij patiënten met een obsessieve-compulsieve stoornis (OCS) door middel van het maken van een hersenscan.

Voor een wetenschappelijke studie in het AMC zoeken we patiënten met een obsessieve-compulsieve stoornis (OCS), in de volksmond ook wel een dwangstoornis genoemd. In onze studie gaan we kijken of we door middel van een hersenscan kunnen voorspellen welke behandeling het meest geschikt is voor een patiënt. De meeste behandelingen werken helaas niet bij alle patiënten. Sommige patiënten zijn maanden in behandeling voordat ze de juiste medicatie of therapie krijgen. Met de uitkomst van deze studie hopen we patiënten in de toekomst meteen de juiste behandeling te bieden!

Opzet van het onderzoek

U zult de reguliere behandeling op de afdeling volgen en we gaan twee keer een scan van uw hersenen maken. Voor de tijd die u kwijt bent aan deze studie krijgt u een financiële vergoeding van 50 euro. Heeft u mogelijk een obsessieve-compulsieve stoornis waarvoor u nog geen behandeling ontvangt of heeft uw huidige behandeling niet voldoende effect en bent u geïnteresseerd in deelname? Neem dan contact met ons op!

De onderzoekers

  • Uitvoerend onderzoeker Willem Bruin;
  • Hoofdonderzoeker Dr. Guido van Wingen;
  • Afdelingshoofd Prof. dr. Damiaan Denys.

Willem Bruin
PhD-onderzoeker
Afd. Psychiatrie loc. AMC
Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam
Tel: 020 - 891 37 52
Mail mij >>