Nucleaire Geneeskunde (verpleegafdeling)

Informatie over uw opname op de verpleegafdeling Nucleaire Geneeskunde.

Contact en afspraak

Uw arts heeft met u besproken dat u wordt opgenomen op de verpleegafdeling Nucleaire Geneeskunde. Op de afdeling Nucleaire geneeskunde wordt u met radio-actief jodium-131 behandeld. Vaak krijgt u de behandeling om de werking van uw schildklier te verbeteren.

Uw verblijf op de afdeling Nucleaire Geneeskunde is noodzakelijk omdat een deel van de toegediende radioactiviteit uw lichaam via urine en ontlasting weer verlaat.

Wat kan ik verwachten?

U kunt zich op de afgesproken dag en tijd bij de Inschrijfbalie Opname melden. Die ligt niet ver van de hoofdingang. U loopt rechtdoor tot de kapsalon op de hoek van het grote plein en gaat daar rechtsaf. Na enkele tientallen meters vindt u dan aan uw rechterhand de Inschrijfbalie Opname.

Tijdens uw behandeling krijgt u te maken met een team van artsen en verpleegkundigen. Het team komt zo min mogelijk bij u in de kamer in verband met de stralingsbelasting. Indien nodig kunt u de verpleegkundige via de telefoon bereiken.

Wanneer dat nodig is, begeleidt een van onze gastvrouwen of gastheren u na de in schrijving naar de verpleegafdeling. Op de verpleegafdeling wordt u wegwijs gemaakt door een verpleegkundige. Vervolgens heeft u een opnamegesprek.

Ter voorbereiding op uw opname op de verpleegafdeling Nucleaire Geneeskunde krijgt u de folder Klinische behandeling met radioactief Jodium-131.

In een opnamegesprek komen onderwerpen aan de orde die van belang zijn voor de AMC-medewerkers die u verzorgen en behandelen, zoals uw allergieen, thuissituatie en dieetwensen. Daarnaast leggen wij u nogmaals de stralingsregels uit. U kunt bij deze gelegenheid ook allerlei persoonlijke voorkeuren kenbaar maken.

Als uw opname langer dan vijf dagen duurt, krijgt u een vaste verpleegkundige toegewezen. De verpleegkundige neemt de voortgang met uw door en zorgt er voor dat uw zorg is afgestemd met alle zorgverleners.

Als er een ingreep moet worden uitgevoerd, maakt u van tevoren kennis met de behandelend arts. Wanneer uw operatie klaar is wordt uw contactpersoon door het personeel van de verkoeverkamer of de Intensive Care gebeld. Hij of zij krijgt dan informatie over uw gezondheidstoestand. De verkoeverkamer is de ruimte waar u bijkomt van de narcose. Na de behandeling licht de arts u in over zijn of haar bevindingen.

Route

De verpleegafdeling Nucleaire Geneeskunde ligt in bouwdeel F op de vijfde verdieping. Om er te komen neemt u de hoofdingang van het AMC en loopt u rechtdoor tot de kapsalon op de hoek van het grote plein. Steek het plein over en sla linksaf. Aan het einde van de gang vindt u de liften van bouwdeel F aan uw rechterhand. Neem de lift naar de vijfde verdieping en meld u bij de balie.

Verpleegafdeling Nucleaire Geneeskunde (F5 Noord)

020 – 566 6506

Meer over uw bezoek aan het AMC: