Radiologie (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek Radiologie.

Contact en afspraak

Uw huisarts heeft u een verwijzing gegeven voor de afdeling Radiologie van het AMC. Op deze afdeling passen we verschillende technieken toe om na te gaan hoe we u kunnen helpen. U kunt bijvoorbeeld denken aan röntgenfotografie, echografie, CT-scans en MRI-scans.

Behandeling

Ook voor de behandeling kunt u vaak bij ons terecht. Wij doen kleine ingrepen waarbij niet meer dan een kleine snee gemaakt hoeft te worden. Dit gebeurt op een speciale onderafdeling genaamd interventie-radiologie.

Route

De afdeling Radiologie ligt in bouwdeel C op de eerste verdieping. Sla linksaf als u het poligebouw binnenkomt en ga met de lift naar de eerste verdieping. Hier kunt u de borden naar de balie volgen.

Radiologie

020 - 566 5765

Wachttijd Radiologie

  Wachttijden diagnostiek

  1. MRI: 22 dagen.

  2. CT-scan op afspraak: 7 dagen.

  3. Echo: 18 dagen.

  Deze door de afdeling geprognostiseerde wachttijden gelden niet voor spoedconsulten.

  Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

  Meer over uw bezoek aan het AMC: