Radiotherapie

Polikliniek Amsterdam

Contact en afspraak

Uw specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de polikliniek Radiotherapie van het AMC in Amsterdam. U krijgt van ons een telefonische oproep voor het eerste bezoek, en een schriftelijke bevestiging.

Telefoonnummer polikliniek: 020 - 566 3433

  Voorbereiding eerste bezoek
  Eerste bezoek aan het AMC? Wees dan op tijd aanwezig. U gaat zich namelijk inschrijven bij de Centrale Inschrijfbalie Poliklinieken. Deze vindt u op de begane grond voor het polikliniekgebouw, ruimte A0 (A-nul).

  Bij de inschrijfbalie krijgt u een patiëntenpas. Hierop staan uw persoonlijke gegevens en uw patiëntnummer. Na de inschrijving gaat u naar de polikliniek radiotherapie (route 75) waar u een afspraak heeft en daar laat u de patiëntenpas zien. Zij helpen u dan verder. Heeft u al een patiëntenpas? dan kunt u direct door naar uw afdeling.
  Heeft u vragen over uw behandeling? Schrijf alles op en neem het mee naar uw specialist, zo kunt u niets vergeten.

  Wat kan ik verwachten?

  Bij uw eerste bezoek zal uw medisch specialist de radiotherapeut-oncoloog uw ziektegeschiedenis met u doornemen en lichamelijk onderzoek bij u doen. Indien nodig wordt er aanvullend onderzoek voor u aangevraagd. Op basis van alle informatie zal uw specialist het plan van behandeling met u bespreken alsmede dekans mogelijke bijwerkingen en of de kans op complicaties.

  Artsen in opleiding en physician assistents

  Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Alle artsen in opleiding (arts-assistenten) worden bij ons begeleid door de radiotherapeut-oncologen. Dat geldt ook voor onze ‘physician assistants’: medische professionals die onder leiding van de radiotherapeut-oncoloog patiënten onderzoeken en behandelen.

  Alle physician assistants die u zult ontmoeten zijn radiotherapeutisch laboranten, die voor hun werk op onze afdeling een aparte opleiding hebben gevolgd.

   Wachttijd Radiotherapie

   Wachttijden polikliniek

   Radiotherapie: 1 week

   Wachttijden diagnostiek

   Brachytherapie prostaat met Jodium-125 implantaties: 5 weken.

   Bovengenoemde toegangstijd geldt niet voor spoedconsulten.

   Als u al patiënt bent bij het AMC verzoeken wij u uw AMC-patiëntnummer bij de hand te houden als u belt. Dit nummer staat o.a. op uw AMC patiëntenpas.

   Meer over uw bezoek aan het AMC: