Radiotherapie

Polikliniek Amsterdam

Contact en afspraak

Uw specialist heeft U verwezen naar de polikliniek Radiotherapie van het AMC in Amsterdam. U krijgt van ons een telefonische oproep voor het eerste bezoek, en een schriftelijke bevestiging.

Het telefoonnummer van de polikliniek: 020 - 566 3433

  Voorbereiding eerste bezoek
  Is dit Uw eerste bezoek aan het AMC? Komt U dan alstublieft 30 minuten eerder. U moet zich eerst inschrijven bij de Centrale Inschrijfbalie Poliklinieken. Deze vindt U op de begane grond voor het polikliniekgebouw, ruimte A0 (A-nul). Bij de inschrijfbalie krijgt U een patiëntenpas. Na de inschrijving gaat U naar de polikliniek radiotherapie (route 75) waar U een afspraak heeft. Zij helpen U dan verder.

  Heeft U al een patiëntenpas, dan kunt U direct door naar de polikliniek radiotherapie.

  Heeft U vragen over uw behandeling? Schrijf alles op en neem het mee naar uw specialist, zo kunt U niets vergeten. Voor de arts is het ook belangrijk te weten welke medicijnen U gebruikt. Neem alstublieft een medicijnenoverzicht mee naar het eerste gesprek.

  Wat kan ik verwachten?

  Bij uw eerste bezoek zal uw medisch specialist de radiotherapeut-oncoloog uw ziektegeschiedenis met u doornemen en lichamelijk onderzoek bij u doen. Indien nodig wordt er aanvullend onderzoek voor u aangevraagd. Op basis van alle informatie zal uw specialist het plan van behandeling met u bespreken alsmede de kans op mogelijke bijwerkingen en of de kans op complicaties.

  Artsen in opleiding en physician assistents

  Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Mogelijk wordt U gezien door een arts in opleiding (arts-assistent) Deze wordt altijd begeleidt door een radiotherapeut-oncoloog

  Dat geldt ook voor onze ‘physician assistants’: medische professionals die onder leiding van de radiotherapeut-oncoloog patiënten onderzoeken en behandelen.

   Wachttijd Radiotherapie

   Wachttijden polikliniek:

   Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

   Radiotherapie: 1 a 2 weken

   Wachttijden diagnostiek

   Bovengenoemde toegangstijd geldt niet voor spoedconsulten.

   Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw   zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin   ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare   wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de   Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor   behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

   Als u al patiënt bent bij het AMC verzoeken wij u uw AMC-patiëntnummer bij de hand te houden als u belt. Dit nummer staat o.a. op uw AMC patiëntenpas.

   Meer over uw bezoek aan het AMC:

   Feestdagen

   Tijdens de feestdagen zijn onze poliklinieken gesloten. Lees meer