Radiotherapie

Polikliniek Lelystad

Contact en afspraak

Uw specialist heeft U verwezen naar de polikliniek Radiotherapie van het AMC in het MC Zuiderzee. U krijgt van ons een telefonische oproep voor het eerste bezoek, en een schriftelijke bevestiging. De polikliniek is geopend op donderdagmiddag vanaf 13:30 tot 17:00 uur en bevindt zich op de polikliniek interne geneeskunde. Hier vinden alleen eerste gesprekken plaats of nacontrole afspraken. behandelingen zullen in Amsterdam of Almere plaatsvinden.

Telefoonnummer polikliniek: 036-8689102

(via de poli Almere)

  Voorbereiding eerste bezoek
  Bent U voor het eerst in het AMC, dan wordt U bij de balie ingeschreven. U krijgt later in Almere of Amsterdam uw patiëntenpas.

  Heeft U al een AMC pas, neemt U deze dan mee.

  Heeft U vragen over uw behandeling? Schrijf alles op en neem het mee naar uw specialist, zo kunt u niets vergeten. Voor de arts is het ook belangrijk te weten welke medicijnen U gebruikt. Neem alstublieft een medicijnenoverzicht mee naar het eerste gesprek.

  Wat kan ik verwachten?

  Bij uw eerste bezoek zal uw medisch specialist de radiotherapeut-oncoloog uw ziektegeschiedenis met u doornemen en lichamelijk onderzoek bij u doen. Indien nodig wordt er aanvullend onderzoek voor u aangevraagd. Op basis van alle informatie zal uw specialist het plan van behandeling met u bespreken alsmede dekans mogelijke bijwerkingen en of de kans op complicaties.

  Artsen in opleiding en physician assistents

  Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Alle artsen in opleiding (arts-assistenten) worden bij ons begeleid door de radiotherapeut-oncologen. Dat geldt ook voor onze ‘physician assistants’: medische professionals die onder leiding van de radiotherapeut-oncoloog patiënten onderzoeken en behandelen.

  Alle physician assistants die u zult ontmoeten zijn radiotherapeutisch laboranten, die voor hun werk op onze afdeling een aparte opleiding hebben gevolgd.