Radiotherapie, Brachytherapie & Hyperthermie (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek Radiotherapie, Brachytherapie & Hyperthermie.

Contact en afspraak

Uw specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de polikliniek Radiotherapie van het AMC.

Radiotherapie is de behandeling van kanker met (röntgen)straling. Daarom wordt deze behandeling ook wel bestraling genoemd.

De behandelingen op de afdeling Radiotherapie van het AMC kunnen onderverdeeld worden in uitwendige bestralingen (Teletherapie) en inwendige bestralingen (Brachytherapie). Daarnaast beschikt de afdeling over een bijzondere behandelmogelijkheid: Hyperthermie (warmtebehandeling). Vaak bestaat een therapie tegen kanker uit een combinatie van behandelingen: een operatie gecombineerd met uitwendige bestralingen en chemotherapie en/of hyperthermie.

De meest voorkomende behandelingen op de afdeling Radiotherapie worden gegeven voor borstkanker, longkanker, blaas- en prostaatkanker, baarmoederhals- en baarmoederkanker, slokdarmkanker, alvleesklierkanker, darmkanker, huidkanker, kanker van het beenmerg en lymfklieren, kanker bij kinderen, en hersentumoren.

Wat kan ik verwachten?

Tijdens de periode waarin u wordt bestraald, kunt u op de afdeling Radiotherapie extra ondersteuning krijgen. Deze wat wij noemen psycho-oncologische begeleiding bestaat uit gesprekken en/of ontspanningsoefeningen.

Artsen in opleiding en physician assistents

Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Alle artsen in opleiding (‘co-assistenten’) worden bij ons begeleid door de radiotherapeut-oncologen. Dat geldt ook voor onze ‘physician assistants’: medische professionals die onder leiding van de radiotherapeut-oncoloog patiënten onderzoeken en behandelen.

Alle physician assistants die u zult ontmoeten zijn radiotherapeutisch laboranten, die voor hun werk op onze afdeling een aparte opleiding hebben gevolgd.

Radiotherapie

  • 020 - 566 3433
  • 036 - 868 9102 (locatie Almere)
Wachttijd Radiotherapie

Wachttijden polikliniek

Radiotherapie: 1 week

Wachttijden diagnostiek

Brachytherapie prostaat met Jodium-125 implantaties: 5 weken.

Bovengenoemde toegangstijd geldt niet voor spoedconsulten.

Als u al patiënt bent bij het AMC verzoeken wij u uw AMC-patiëntnummer bij de hand te houden als u belt. Dit nummer staat o.a. op uw AMC patiëntenpas.

Meer over uw bezoek aan het AMC: