Let op!

Deze informatie gaat over locatie AMC.
Moet u zijn op locatie VUmc? Ga naar:
verpleegafdeling traumachirurgie, locatie VUmc/De Boelenlaan

Traumachirurgie (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek Traumachirurgie.

Contact en afspraak

U heeft een afspraak op de polikliniek Traumachirurgie van het AMC. Waarschijnlijk bent u naar de polikliniek verwezen na opname op de Spoedeisende Hulp of op de afdeling Traumachirurgie. Of misschien heeft uw huisarts u een verwijzing gegeven.

Traumachirurgie houdt zich bezig met mensen die verwondingen of breuken hebben opgelopen door een ongeval, een misdrijf, een aanslag of ramp. Vaak gaat het dan om ernstig en gecompliceerd (ingewikkeld) letsel.

Wat kan ik verwachten?

De traumatologen van onze de polikliniek, ook wel ‘traumachirurgen’ genoemd, helpen u verder bij de behandeling en de nacontrole van uw letsel. Traumatologen zijn betrokken bij het hele zorgproces. Ze hebben veel kennis van en ervaring in het omgaan met complexe en acute (spoedeisende) letsels, bij patiënten van alle leeftijden.

Meer over het traumacentrum AMC

Het AMC is door de landelijke overheid aangewezen als ‘traumacentrum’ . Samen met negen andere ziekenhuizen in de regio vormen we het TraumaNet AMC.

In het AMC beschikken we over zes traumachirurgen en één traumachirurg in opleiding. Traumapatiënten kunnen er bij ons op rekenen behandeld en verzorgd te worden volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten. Daarvoor maken we gebruik van de modernste apparatuur en technieken.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het gebeuren dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Het kan voorkomen dat u naar de Gipskamer wordt doorverwezen.

Route

De polikliniek Traumatologie ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) op de eerste verdieping. Om er te komen neemt u de lift naar de eerste verdieping en meldt u zich bij de hoofdbalie.

Traumatologie

020 - 566 2180

Wachttijd Traumatologie

Wachttijden polikliniek:

Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

De wachttijd voor de polikliniek Traumatologie: 1 week.

Meer over uw bezoek aan het AMC:

Feestdagen

Tijdens de feestdagen zijn onze poliklinieken gesloten. Lees meer