Let op!

Deze informatie gaat over locatie AMC.
Moet u zijn op locatie VUmc? Ga naar: afdeling urologie, locatie VUmc/De Boelenlaan

Urologie (verpleegafdeling)

Informatie over opname op de verpleegafdeling Urologie.

Contact en afspraak

Uw arts heeft met u besproken dat u wordt opgenomen op de verpleegafdeling Urologie. U wordt opgenomen vanwege een urologisch onderzoek of een urologische operatie.

Wat kan ik verwachten?

Uw arts heeft met u besproken dat u wordt opgenomen op de verpleegafdeling Urologie. U wordt opgenomen vanwege een urologisch onderzoek of een urologische operatie. Wanneer u geopereerd wordt, zult u vaak de dag voor de operatie worden opgenomen. Tijdens deze opname krijgt u uitleg over uw verblijf in het ziekenhuis. Ook zal op deze dag een lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Eventueel krijgt u een bloedtest of aanvullend onderzoek.

Bezoek is welkom van 15:00 – 20:00 uur. Er mogen maximaal twee personen tegelijkertijd uw kamer bezoeken. Op de afdeling is een conversatieruimte waar uw bezoek eventueel kan wachten als u meer dan twee bezoekers heeft.

Bij opname vraagt de verpleegkundige u om één of twee contactpersonen aan te wijzen. Het is verstandig van tevoren na te denken wie uw contactpersoon zal zijn. De contactpersoon is degene die altijd kan bellen met de afdeling. Informatie wordt enkel aan deze contactpersonen verstrekt en niet aan andere familieleden of bekenden, dit in verband met de privacy. De contactpersoon kan altijd bellen met de afdeling.

Algemene informatie over uw verblijf in Amsterdam UMC, locatie AMC kunt u vinden bij Ínformatie over opname, of in de brochure 'Welkom bij Amsterdam UMC, locatie AMC

Meer over uw bezoek aan het AMC:

Corona-maatregelen

We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt: