Let op!

Deze informatie gaat over locatie AMC.
Moet u zijn op locatie VUmc? Ga naar:
polikliniek vaatchirurgie, locatie VUmc/De Boelenlaan

Vaatchirurgie (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek Vaatchirurgie.

Contact en afspraak

Uw huisarts of specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de polikliniek Vaatchirurgie van het AMC. Bij deze polikliniek kunt u terecht voor onderzoek en behandeling van vaataandoeningen in hoofd, buik en benen.

Wat we bieden

De vaatchirurgen in het AMC zijn gespecialiseerd in de behandeling van:

  • aneurysma’s (verwijding van een bloedvat);
  • vernauwingen in de halsslagader;
  • verstoppingen in de beenslagaders (etalagebenen);
  • nierfalen (met hemodialyse) en

Bijzondere deskundigheid hebben ze in de endovasculaire (= via een bloedvat) behandeling van aneurysma’s van de grote lichaamsslagader in buik of borstkas. Diezelfde bijzondere deskundigheid geldt voor aangeboren vaatafwijkingen, de ziekte van Marfan en niertransplantaties.

Wat kan ik verwachten?

Bij uw bezoek aan de polikliniek gaan we na wat er bij u aan de hand is en wat de oorzaken zijn. Natuurlijk laten we u weten welke mogelijkheden er zijn om uw aandoening te behandelen. Misschien zijn er nog vervolgonderzoeken nodig om daar meer duidelijkheid over te krijgen.

Verder licht de arts u in over de eventuele risico's van de behandeling en over andere mogelijkheden om uw aandoening te behandelen (als die er zijn). Bovendien vertellen we u wat de vooruitzichten zijn: wat kunt u van de behandeling verwachten?

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Route

De polikliniek Vaatchirurgie ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) op de eerste verdieping. Om er te komen neemt u de lift naar de eerste verdieping en slaat u meteen rechtsaf. U kunt de borden volgen en u melden bij de hoofdbalie.

Vaatchirurgie

020 - 566 2714

Wachttijd Vaatchirurgie

Wachttijden polikliniek:

Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

Vaatchirurgie: 15 dagen.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw   zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin   ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare   wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de   Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor   behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Meer over uw bezoek aan het AMC: