Lifestyle (polikliniek)

Bij de Lifestyle Polikliniek kunnen zwangeren met overgewicht -dus met een hoge ‘Body Mass Index’ (BMI)- terecht voor deskundig advies en begeleiding. Overgewicht kan zorgen voor allerlei gezondheidsklachten. Tijdens de zwangerschap zijn vooral hoge bloeddruk en zwangerschapsgerelateerde suikerziekte veel voorkomende problemen.

Overgewicht gaat u het beste tegen door gezond te eten en voldoende te bewegen. Juist tijdens de zwangerschap kan dat extra moeilijk zijn. Misschien neemt u vaker rust en wordt voldoende bewegen steeds lastiger. Bovendien hebben veel zwangeren met overgewicht allerlei praktische vragen over hun zwangerschap en bevalling.

De Lifestyle Polikliniek van Amsterdam UMC, locatie AMC biedt u daarom een maandelijks groepsconsult waarin u samen met andere zwangere vrouwen met dit soort problemen en vragen terecht kunt. Natuurlijk staat dit consult onder deskundige begeleiding.

De Lifestyle Polikliniek is onderdeel van de Polikliniek Verloskunde. Bij de Lifestyle Polikliniek kunnen zwangeren met overgewicht -dus met een hoge ‘Body Mass Index’ (BMI)- terecht voor deskundig advies en begeleiding.

Wat kan ik verwachten?

Het groepsconsult is er op gericht om u te ondersteunen bij het leiden van een zo gezond mogelijk leven. Tegelijkertijd is uw bezoek aan onze polikliniek een gewoon bezoek ter controle van de zwangerschap.

U maakt deel uit van een groep met maximaal acht vrouwen. Naast de reguliere controles wordt tijdens ieder groepsconsult een onderwerp besproken dat door de groep zelf kan worden aangegeven. U kunt denken aan bijvoorbeeld:

  • Eten en bewegen in de zwangerschap
  • Angst voor de bevalling
  • Rol van de partner
  • Vrijen in de zwangerschap
  • Lage rugklachten in de zwangerschap

Elk groepsconsult wordt begeleid door een verloskundige, een verpleegkundige, een oefentherapeut en eventueel een co-assistent (arts in opleiding) of verloskundige in opleiding. Als de groep dat wenst, kan de begeleiding worden aangevuld met een anesthesist, een diëtiste, een lactatiekundige of een bevalcoach.

Om uw privacy en die van de andere deelnemers te beschermen, vragen we u voorafgaand aan de consulten een privacy-overeenkomst te tekenen.

Alle consulten van de Lifestyle Polikliniek worden gegeven op donderdagen van 10.30 tot 12.30 uur. Een eventueel echo- of bloedonderzoek wordt daarvoor of daarna gepland.

Route

De polikliniek Verloskunde ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) op de eerste verdieping. Om er te komen neemt u de lift naar de eerste verdieping en meldt u zich bij de hoofdbalie, links van de liften.

Verloskunde

020 - 566 3400

Meer over uw bezoek aan het AMC: