Lifestyle poli (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de Lifestyle Poli.

Uw huisarts, verloskundige of specialist verwijst u naar de Lifestyle Polikliniek van het AMC. Deze is onderdeel van de AMC-polikliniek Verloskunde.

Bij de Lifestyle Polikliniek kunnen zwangeren met overgewicht - dus met een hoge ‘Body Mass Index’ - terecht voor deskundig advies en begeleiding.

Waarom een Lifestyle Polikliniek?

Overgewicht kan zorgen voor allerlei gezondheidsklachten. Tijdens de zwangerschap zijn vooral hoge bloeddruk en zwangerschapsgerelateerde suikerziekte veelvoorkomende problemen.

Iedereen weet hoe je overgewicht het beste tegen kunt gaan: meer bewegen en gezond eten. Maar juist tijdens de zwangerschap kan dat extra moeilijk zijn. Want u moet waarschijnlijk ook vaker rust nemen - en daardoor wordt voldoende bewegen steeds lastiger.

Bovendien hebben veel zwangeren met overgewicht allerlei praktische vragen over hun zwangerschap en bevalling. Bij de Lifestyle Polikliniek van het AMC gaat u met dat soort problemen en vragen aan de slag. Samen met andere zwangere vrouwen en natuurlijk onder deskundige begeleiding.

Wat kan ik verwachten?

Bij de Lifestyle Poli werken we met groepsconsulten. Die zijn erop gericht om u te ondersteunen bij het leiden van een zo gezond mogelijk leven. Tegelijkertijd is uw bezoek aan onze polikliniek een gewoon bezoek ter controle van de zwangerschap.

U maakt deel uit van een groep met maximaal acht vrouwen. Naast de reguliere controles wordt tijdens ieder groepsconsult een onderwerp besproken dat door de groep zelf is aangegeven. U kunt denken aan bijvoorbeeld:

 • eten en bewegen in de zwangerschap;
 • angst voor de bevalling;
 • rol van de partner;
 • vrijen in de zwangerschap en
 • lage rugklachten in de zwangerschap

Elk groepsconsult wordt gegeven door een verpleegkundige, een verloskundige en eventueel een co-assistent (arts in opleiding) of verloskundige in opleiding. Als de groep dat wenstt, kan de begeleiding worden aangevuld met een anesthesist, een diëtiste of een bevalcoach.

  Om uw privacy en die van de andere deelnemers te beschermen, vragen we u voorafgaand aan de consulten een privacy-overeenkomst te tekenen.

  Openingstijden

  Alle consulten van Lifestyle Polikliniek worden gegeven op donderdagen van 10.30-12.30 uur. Een eventueel echo of bloedonderzoek wordt daarvoor of daarna gepland.

  Voorafgaand aan deze polikliniek wordt er een cursus Bewegen in de zwangerschap gegeven door een deskundige van de Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra.

  Route

  De polikliniek Verloskunde ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) op de eerste verdieping. Om er te komen neemt u de lift naar de eerste verdieping en meldt u zich bij de hoofdbalie, links van de liften.

  Verloskunde

  020 - 566 3400

  Meer over uw bezoek aan het AMC: