Amsterdam UMC versoepelt deel coronamaatregelen vanaf 23 maart

Vanaf vandaag versoepelen we, net zoals landelijk gebeurt, een aantal coronamaatregelen bij Amsterdam UMC. Dat kunnen we doen omdat het aantal opnames van patiënten met corona op de intensive care niet stijgt.

Toch blijft er een aantal maatregelen en beperkingen gelden. Want hoewel het aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten is gedaald, is het coronavirus nog steeds onder ons.

Anderhalve meter afstand blijft

Het houden van anderhalve meter afstand blijft de belangrijkste basismaatregel om coronabesmettingen te voorkomen. We vragen daarom iedereen anderhalve meter afstand te houden van anderen. Is dit niet mogelijk? Draag dan een mondneusmasker.

Mondneusmasker binnen anderhalve meter en in patiëntenkamers

We vragen alle patiënten en bezoekers vanaf 13 jaar om een mondneusmasker te dragen in patiëntenkamers en op momenten wanneer anderhalve meter afstand houden niet mogelijk is. Neem uw eigen wegwerp-mondneusmasker* mee naar het ziekenhuis. Stoffen maskers en face shields zijn niet toegestaan. Mensen die geen eigen wegwerp-mondneusmasker hebben, kunnen er een krijgen bij de ingang.

Bezoekers en begeleiders
Onze regels voor bezoek en begeleiding van patiënten zijn aangepast. Bezoekers dragen op patiëntenkamers altijd een mondneusmasker, ook als ze 1,5 meter afstand houden van de patiënt. Dit doen we voor de veiligheid van onze patiënten. Patiënten die een afspraak hebben bij Amsterdam UMC, mogen maximaal 2 begeleiders meenemen. Bezoekers of begeleiders met coronaklachten zijn niet toegestaan in het ziekenhuis.

Meld coronaklachten als patiënt
We vragen patiënten om het aan te geven als ze coronaklachten hebben. Dan kunnen we de juiste veiligheidsmaatregelen nemen om een afspraak door te laten gaan. Het is mogelijk dat een afspraak wordt omgezet naar een afspraak via telefoon of videobellen.

Een uitgebreid overzicht van onze coronamaatregelen vindt u op de pagina Belangrijke informatie over het coronavirus.

*Medische mondneusmaskers van type II-R hebben de voorkeur.