Informatie voor bezoekers

Bezoek of begeleiding door naasten is belangrijk voor onze patiënten en dus voor Amsterdam UMC. In de huidige tijd is het belangrijk om het risico op coronabesmetting zo laag mogelijk te houden. Dit heeft gevolgen voor het bezoekersbeleid. Hierbij streven we naar een optimale balans tussen de veiligheid van onze patiënten, bezoekers en medewerkers en het toelaten van mensen tot de ziekenhuisgebouwen waarbij iedereen 1,5 meter afstand kan houden. Houdt u er rekening mee dat de bezoekersafspraken kunnen wijzigen als de situatie rond corona verandert.

  Bezoekregels

  Let op!
  Vanaf 27 juli gelden onderstaande regels per afdeling. Controleert u dus goed welke afdeling u wenst te bezoeken. In geval van twijfel, neem contact met ons op via het algemene telefoonnummer 020 - 566 9111. U voorkomt dan dat wij u vanwege de coronamaatregelen de toegang moeten weigeren. Dank voor uw begrip en uw medewerking!
  Kan ik met iemand mee naar zijn of haar afspraak?
  Alleen als de persoon die u wilt begeleiden echt niet alleen naar een afspraak kan komen, kunt u hem of haar begeleiden. Bij minderjarige patiënten mag altijd één ouder mee. Ook mensen in een rolstoel mogen iemand meenemen. Het is mogelijk dat u als begeleider wordt gevraagd even ergens anders te wachten tijdens het consult of de behandeling. Leest u onze aangepaste regels voor begeleiding goed door.
  Bezoek op de intensive care volwassenen
  • Er zijn maximaal 2 volwassen bezoekers per patiënt per dag toegestaan.
  • Per volwassen bezoeker mogen maximaal 2 kinderen onder de 12 jaar uit hetzelfde huishouden mee.
  • Er is geen vaste tijd of maximale duur voor het bezoek, dit gaat in overleg met de afdeling.
  • Soms wordt een uitzondering gemaakt op deze afspraken, bijvoorbeeld als een patiënt zeer ernstig ziek is. Dit zal het behandelteam dan met u bespreken

  Als een patiënt verdacht wordt van een corona-infectie, of een bewezen corona-infectie heeft, dan is bezoek in overleg met de afdeling.

  Bezoek in het Emma Kinderziekenhuis
  • Er zijn maximaal 2 volwassen bezoekers per patiënt per dag toegestaan.
  • Per volwassen bezoeker mogen maximaal 2 kinderen onder de 12 jaar uit hetzelfde huishouden mee.
  • De bezoekende kinderen blijven op de kamer van de patiënt.
  • Op de dagbehandeling Emma Haven kan vanwege de beperkte ruimte slechts één begeleider met het kind meekomen.
  • Er is geen vaste tijd of maximale duur voor het bezoek, dit gaat in overleg met de afdeling.
  • Soms wordt een uitzondering gemaakt op deze afspraken, bijvoorbeeld als een patiënt zeer ernstig ziek is. Dit zal het behandelteam dan met u bespreken.

  Belangrijk

  We vragen u direct naar de afdeling te gaan en na uw bezoek weer direct het ziekenhuis te verlaten.

  Als u:

  • klachten heeft die kunnen passen bij een besmetting met het coronavirus (verkouden, hoesten, kortademig, koorts of diarree), of
  • volgens de GGD-regels in thuisquarantaine zou moeten (bijv. als u recent contact heeft gehad met iemand die het coronavirus heeft, of bij terugkomst uit een land met rood of oranje reisadvies)

  dan mag u het ziekenhuis niet betreden. Hierop wordt gecontroleerd bij de ingangen.