Jonge talentenfonds

Het AMC Jonge Talentenfonds stimuleert jonge talentvolle onderzoekers in het Amsterdam UMC, locatie AMC, door ze de mogelijkheid te bieden om een deel van hun opleiding of een stage in het buitenland te doen.

Bijvoorbeeld aan een internationaal toponderzoeksinstituut of bij dé toonaangevende professor op hun vakgebied. Het onderzoek van deze jonge talenten kan leiden tot een doorbraak in de ontwikkeling van nieuwe of bestaande behandelingen. Ze kijken of nieuwe behandelingen echt werken, of patiënten er werkelijk beter van worden en of het niet beter of sneller kan. Jong talent krijgt zo niet alleen de kans hun kennis maar bovendien ook hun netwerk te vergroten. De reguliere geldstromen voor onderzoek bieden steeds minder mogelijkheden om jonge talenten extra's te bieden waardoor zij zich verder kunnen ontplooien en in hun onderzoekscarrière gestimuleerd worden. Daarom vragen wij uw steun.

Wilt u het AMC Jonge Talentenfonds steunen?

Vul dan het donatieformulier in. U kunt een eenmalige gift doen of een terugkerende donatie. Zo steunt u de toponderzoekers van morgen.

Een aanvraag indienen bij het fonds?

Ben jij PhD student en sta je ingeschreven bij de Graduate School ? Dan kun je een aanvraag indienen voor een beurs. Op de site van de Graduate School staat meer informatie over de aanvraagprocedure.

Niels kreeg een beurs om een deel van zijn studie aan Stanford University te doen.

Junior-onderzoeker Niels Waterval leerde tijdens zijn onderzoeksstage aan Stanford University nieuwe technieken die hij kan toepassen om patiënten met een spierziekte weer beter te laten lopen. Lees zijn ervaringsverslag.

Lieke kreeg een beurs om een deel van haar onderzoek aan de University of Oxford te doen.

Zij deed daar onderzoek naar virussen die behoren tot dezelfde groep als het poliovirus, en die in combinatie met het poliovirusvaccin de ziekte polio kunnen veroorzaken. Lees haar ervaringsverslag.

Foto's door Caroline Bruikman