Jonge talentenfonds

Het AMC Jonge Talentenfonds stimuleert jonge talentvolle onderzoekers in het AMC door ze de mogelijkheid te bieden om een deel van hun opleiding of een stage in het buitenland te doen.

Het AMC Jonge Talentenfonds stimuleert jonge talentvolle onderzoekers in het AMC door ze de mogelijkheid te bieden om een deel van hun opleiding of een stage in het buitenland te doen. Bijvoorbeeld aan een internationaal toponderzoeksinstituut of bij dé toonaangevende professor op hun vakgebied. Het onderzoek van deze jonge talenten kan leiden tot een doorbraak in de ontwikkeling van nieuwe of bestaande behandelingen. Ze kijken of nieuwe behandelingen echt werken, of patiënten er werkelijk beter van worden en of het niet beter of sneller kan. Jong talent krijgt zo niet alleen de kans hun kennis maar bovendien ook hun netwerk te vergroten. De reguliere geldstromen voor onderzoek bieden steeds minder mogelijkheden om jonge talenten extra's te bieden waardoor zij zich verder kunnen ontplooien en in hun onderzoekscarrière gestimuleerd worden. Daarom vragen wij uw steun.

Wilt u het AMC Jonge Talentenfonds steunen?

Maak dan uw bijdrage over op NL11ABNA0488498570 ten name van Stichting AMC Foundation te Amsterdam, o.v.v. "AMC Jonge Talentenfonds" en steun de toponderzoekers van morgen.

Een aanvraag indienen bij het fonds?

Ben jij PhD student en sta je ingeschreven bij de Graduate School ? Dan kun je een aanvraag indienen voor een beurs. Op de site van de Graduate School staat meer informatie over de aanvraagprocedure.

Foto's door Caroline Bruikman