Longziekten (pulmonologie) (kinderpolikliniek)

Informatie over de afspraak van uw kind op de kinderpolikliniek longziekten (pulmonologie).

Contact en afspraak

U heeft van uw huisarts of specialist een verwijzing voor uw zoon of dochter gekregen naar de polikliniek Kinderpulmonologie (kinderlongziekten). Deze polikliniek biedt onderzoek en behandeling op het gebied van aandoeningen aan de longen en de luchtwegen en op het gebied van allergische aandoeningen.

  Wat kan ik verwachten?

  Tijdens uw bezoek aan de polikliniek krijgt u informatie over de reden van de gezondheidsklachten, de mogelijke oorzaken, eventuele vervolgonderzoeken en de behandelmogelijkheden. Ook licht de arts u in over de eventuele risico's van een behandeling, of er ook andere onderzoeken of behandelingen mogelijk zijn en wat de vooruitzichten zijn na de behandeling.

  Wachttijden

  We doen ons best om uw kind zo snel mogelijk te helpen, maar meestal kunt u na doorverwijzing niet meteen terecht in het ziekenhuis. De wachttijd voor longziekten is 3 weken. Deze wachttijd is een indicatie, de wachttijd voor uw kind kan hiervan afwijken.

  Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

  Het AMC is een academisch ziekenhuis. Het kan daarom voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) uw kind onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren leren zij hoe ze later te werk kunnen gaan.

  Het is mogelijk dat uw kind na het bezoek aan de polikliniek wordt doorverwezen voor een opname in het Dagziekenhuis voor kinderen.

  Allergie
  Meer informatie over de diagnose en de behandeling van allergie kunt u vinden op de website van het Kinderallergiecentrum Amsterdam.

  Route

  De polikliniek Pulmonologie voor kinderen vindt u in het polikliniekgebouw A (begane grond); volg route nummer 2. De ingang is rechts naast de liften.

  Informatieve websites

  https://inhalatorgebruik.nl/nl/instructiefilmpjes   in meerdere talen

  http://www.klaarbeeld.nl/astmaproject/   in meerdere talen

  Kinderpulmonologie

  020 - 566 8000

  Wachttijd Longziekten (kindergeneeskunde)

  Wachttijden polikliniek:

  Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

  De wachttijd voor de polikliniek Longziekten: 3 weken.

  Wachttijd Pulmonologie (kindergeneeskunde)

  Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

  De wachttijd voor de polikliniek Pulmonologie: 2 weken.

  Meer over uw bezoek aan het AMC: