Kinderspiercentrum Amsterdam (kinderpolikliniek)

Informatie over de afspraak van uw kind bij het Kinderspiercentrum Amsterdam.

Contact en afspraak

U heeft van uw huisarts of specialist een verwijzing voor uw zoon of dochter gekregen naar het Kinderspiercentrum Amsterdam. Het Kinderspiercentrum Amsterdam biedt onderzoek op het gebied van spierziekten of zenuwaandoeningen.

  Wat kan ik verwachten?

  Uw kind heeft een spierziekte of een zenuwaandoening. Daarom moet u regelmatig met uw kind naar het ziekenhuis komen. Tijdens uw bezoek aan het Kinderspiercentrum wordt uw kind kind op één dag door verschillende specialisten gecontroleerd en onderzocht.

  Wachttijden

  We doen ons best om uw kind zo snel mogelijk te helpen, maar meestal kunt u na doorverwijzing niet meteen terecht in het ziekenhuis. Zo spoedig mogelijk na ontvangst van de doorverwijzing neemt de zorgcoördinator contact met u op. Er is gemiddeld een wachttijd van 2-4 weken voordat u en uw kind op de polikliniek kunnen komen. Deze wachttijd is een indicatie, de wachttijd voor uw kind kan hiervan afwijken.

  Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

  Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Het kan daarom voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) uw kind onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren leren zij hoe ze later te werk kunnen gaan.

  Het is mogelijk dat uw kind na het bezoek aan de polikliniek wordt doorverwezen voor een opname in het Dagziekenhuis voor kinderen.

  Route

  Om de polikliniek te bereiken, neemt u de hoofdingang van de poliklinieken. U loopt rechtdoor langs de rode inschrijfbalie. Neem hier rechts de lift of de trap naar de eerste verdieping. Bij het verlaten van de lift loopt u rechtdoor, naar het naambord Kinderspiercentrum. Daar treft u de kamer van de zorgcoördinator waar u zich kunt melden. Sommige onderzoeken vinden op de polikliniek Kindergeneeskunde en polikliniek Revalidatie plaats.

  Kinderspiercentrum Amsterdam

  020 - 566 8000

  Meer over uw bezoek aan het AMC: