Schrijf je in voor de Amsterdam UMC Run

Jarenlang was het een traditie: in het voorjaar een hardloopwedstrijd in en rond het AMC. Eerst heette die AMC Loop, sinds de fusie anderhalf jaar geleden Amsterdam UMC Run. In 2020 gaat er meer veranderen, er komt een tweede jaarlijkse editie bij. In het voorjaar (24 mei) klinkt het startschot voor de loop in en door het groen bij de locatie AMC en in het najaar (11 oktober) gaat het peloton van start voor de gebouwenloop door het grijs van de locatie VUmc.

Voor de voorjaarsloop is de inschrijving deze week geopend. Deelnemers kunnen zich hier aanmelden om mee te doen aan de alweer 37ste editie van deze klassieker onder de voorjaarsloopjes door het fraaie groen in de omgeving van het AMC. Een hardloopevenement met een unieke combinatie van artsen, studenten, patiënten, vrienden en familie, en Amsterdammers aan de start.

Post Intensive Care Syndroom

Ook dit jaar zal er weer een grote groep hardlopers starten die herstellen van hun verblijf op de intensive care. Om aandacht te vragen voor de pas recent erkende ziekte, Post Intensive Care Syndrome (PICS), lopen zij met vrienden, familie, artsen en verzorgenden een deel van of zelfs de gehele 5 km.

Het parcours en de sfeer zijn in grote lijnen hetzelfde als in de voorafgaande jaren. Zeker is de gezellige sfeer in het start-finishgebied met foodtrucks en een DJ, waardoor er ook een fijne festivalsfeer ontstaat. Alleen kunnen door bouwwerkzaamheden bij de hoofdingang van locatie AMC kleine wijzigingen noodzakelijk zijn in het parcours. De afstanden blijven hetzelfde als bij de vorige editie: een loop over 5 of 10 kilometer, waarbij een klein stukje door het AMC wordt gelopen. Er is ook een kinderloop van 1,2 kilometer. Meer informatie op loop staat op amsterdamumcrun.nl

Gebouwenloop locatie VUmc

De gebouwenloop bij locatie VUmc, , is een voortzetting van een traditie die in 2013 na de negende editie tot een einde kwam. In grote lijnen wordt het concept van toen opgepakt. Het parcours loopt voor een groot deel door de gebouwen van locatie VUmc. Je rent door de parkeergarage, door gangen met verwarmingsbuizen, door de poli en door lange gangen in het ziekenhuis waar patiënten je zullen toejuichen. De afstanden zijn 5 en 10 kilometer. Er is hier ook een kinderloop. De inschrijving gaat later dit jaar open.