Adres, route en parkeren

Informatie over het bezoekadres van het AMC, de route naar het ziekenhuis en over parkeren bij het ziekenhuis.

Adres:

Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam

Van 2012 tot 2020 worden er wegwerkzaamheden verricht aan de snelwegen tussen Almere en Schiphol. Dit heeft invloed op de bereikbaarheid van het AMC.

Wilt uw weten of u met wegwerkzaamheden te maken krijgt? Kijk dan op de site van A naar Beter.

Plan uw route via Google Maps.

Parkeren

Parkeren kunt u op de aangegeven parkeerdekken bij de hoofdingang (P1) en op weekdagen tussen 08.00 en 18.00 uur in de parkeergarage (P2). Naast de hoofdingang zijn diverse parkeerplaatsen voor invaliden.

Parkeergarage P1 (24/7) en P2 (maandag tot en met vrijdag 8.00-18.00 uur) zijn bestemd voor patiënten en bezoekers van het AMC. Voor afspraken vóór 09.00 uur en na 17.00 uur adviseren wij u te parkeren op P1. Voor afspraken na 09.00 uur en vóór 17.00 uur kunt u het beste terecht in P2. P3 tot en met P6 zijn gereserveerd voor AMC-medewerkers.

Volg bij het oprijden van het AMC-terrein de borden naar P1 of P2. Als P1 vol is, wordt u doorverwezen naar de parkeergarage P2. Borden verwijzen u vervolgens naar het ziekenhuis, de poliklinieken en het Dagcentrum AMC.

Voor het parkeren betaalt u de eerste drie uur het basistarief van €3, daarna €0,50 per half uur. De betaalautomaten staan bij de verschillende uitgangen. Vergeet daarom niet uw parkeerkaartje uit de auto mee te nemen.

Gratis oplaadpunten

Het AMC heeft gratis oplaadpunten voor elektrisch vervoer aangebracht met dank aan de gemeente Amsterdam, die het elektrisch vervoer in de stad een stimulans wil geven. Motto: het is schoner, stiller en zuiniger. In parkeergarages P1 en P2 zijn twee x twee laadpunten voor elektrische auto’s gemaakt. Een oplaadpunt voor fietsen en scooters is te vinden bij het IWO-gebouw (zie plattegrond).

Motor

U kunt uw motor gratis parkeren op de parkeerplaatsen bij gebouwdeel M en P1. Motoren mogen ook geparkeerd worden in parkeergarage P2, maar dat is niet gratis. Het parkeren van motoren langs de gevel of op de parkeerzones P3, P4, P5 en P6 is niet toegestaan.

Downloads