Uw verblijf op locatie AMC moet zo aangenaam mogelijk zijn. Daarom zijn er veel voorzieningen waar u gebruik van kunt maken.
Ondersteuning bij borstvoeding geven
Het AMC biedt ondersteuning bij het geven van borstvoeding.
Patiëntenvoorlichting Emma Kinderziekenhuis: de Emma Infotheek
De Emma Infotheek is het informatiecentrum van het Emma Kinderziekenhuis AMC. U vindt hier informatie over verschillende ziektebeelden, behandelingen en onderzoeken. Maar ook voor informatie over patiëntenorganisaties en organisaties op het terrein van zorg en welzijn kunt u hier terecht. Voor kinderen is er zelfs een speciale spreekbeurtservice.
Emma Infotheek
De Emma Infotheek is te vinden op G8-180, telefoon: 020 - 566 7959, e-mail: emmainfotheek@amc.uva.nl.
Eten en drinken in het ziekenhuis
Op de begane grond van het ziekenhuis zijn veel plekken waar u wat kunt eten en drinken. Daarbij vindt u op de meeste verdiepingen automaten met snacks en frisdrank.
Het AMC heeft ook een eigen fietsenmaker waar u terecht kunt voor reparaties.
Contactformulier fietsenmaker of kijk voor meer informatie op de webpagina van de fietsenmaker.
Overnachten in het AMC-gastverblijf
Een dag in het ziekenhuis kan heel vermoeiend zijn, zeker als u een behoorlijk eind heeft moeten reizen. U kunt daarom betaalbaar overnachten in het AMC. Onze logeerappartementen zijn op loopafstand van het ziekenhuis.
Tot het team van zorgverleners die u in het ziekenhuis kunnen bijstaan, behoren ook de geestelijk verzorgers. Het team geestelijke verzorging bestaat uit protestantse geestelijk verzorgers, islamitische geestelijk verzorgers, een katholieke geestelijk verzorger en een humanistische geestelijk verzorger.
Geldautomaat in het AMC
Links tegenover de kapper in de C-gang bij het Verheijplein vindt u een geldautomaat van ABN-AMRO. Bij de winkels en restaurant wordt u gevraagd om contactloos te betalen.
Bij de parkeerautomaten in P2 kunt u ook contactloos of met pin betalen. U kunt zelf uitrijden door uw pinpas aan te bieden bij de slagboom (i.p.v. een kaartje te trekken).
Het AMC heeft een eigen kinderdagverblijf, de Kinderkeet.
Als u korte tijd in het AMC moet zijn, breng u kinderen vanaf 3 maanden tot 6 jaar dan bij de Kinderopvang. Daarvoor betaalt u niets; wel vragen wij u zelf wat te eten en drinken en luiers mee te nemen.
De Kinderopvang vindt u in het Polikliniekgebouw op de begane grond tegenover de Polikliniek Dermatologie. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur.
Naast het AMC staat het Ronald McDonald Huis. Dat is het familieverblijf voor ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Emma Kinderziekenhuis AMC. Een logeerkamer in het Ronald McDonald Huis vraagt u aan via de opnamecoördinator of via de verpleging. Per gezin is één kamer beschikbaar; extra (kinder)bedden op de kamer zijn te regelen. Zo’n kamer kost altijd 15 euro per etmaal (dag plus nacht), ongeacht met hoeveel mensen u erin verblijft.
Brengt u graag wat tijd door buiten de verpleegafdeling? Dan bent u van harte welkom in de Patiëntenlounge. Deze lounge heeft een koffiebar waar u tegen lage tarieven wat te drinken haalt. Ook zijn er tijdschriften en kranten te krijgen. Uw bezoek is uiteraard ook van harte welkom.
Openingstijden en plek: De Patiëntenlounge is geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur en is te vinden op G2-214. Telefoon: 020 - 566 4445.
In de hal van het polikliniekgebouw A vindt u aan bij binnenkomst aan de rechterzijde de afdeling Patiëntenvoorlichting en Klachtenopvang (A0-144). Hier kunt u terecht met al uw vragen over ziekten, onderzoeken, behandelingen en het AMC. We zullen u hier zo goed mogelijk helpen. Trekt u hiervoor een nummer via de aanwezige zuil.
Op donderdagochtend maakt u eventueel gebruik van een pedicure (voetverzorging) of manicure (handverzorging) aan het bed. Deze komt van buiten het AMC en is aangesloten bij ProVoet. Ook diabetische en reumatische voeten zijn hier in goede handen. Als u ervoor verzekerd bent en een medische indicatie hebt, dan kunt u de behandeling vergoed krijgen. De verpleegkundige of baliemedewerker maakt graag een afspraak voor u.
Amsterdam UMC is een rookvrij terrein.
Als u wilt stoppen met roken kunt u bij uw behandelaar terecht voor ondersteuning. Wanneer u niet kan of wil stoppen, krijgt u gedurende uw ziekenhuisverblijf alternatieven aangeboden, zoals nicotinevervangende middelen.
Een elektrische shuttle rijdt u naar uw bestemming binnen het AMC. De shuttle rijdt op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. Hij biedt plaats aan drie personen. De zitplaatsen zijn afgeschermd met spatschermen. Geen zin om te wachten? Dan belt u
06-20 36 06 22. De bestuurder komt zo snel mogelijk naar u toe.
Meer informatie:
Bij het maken van uw afspraak op de polikliniek geeft u aan of u een herinnering per sms wilt ontvangen. Wanneer u toestemming geeft ontvangt u in het vervolg een herinnering per sms voor al uw afspraken.
Heeft u meerdere afspraken op een dag? U ontvangt dan alleen een sms voor de eerste afspraak.
U meldt zich weer af voor de Sms-service bij de balie van de polikliniek waar u onder behandeling bent. Hier kunt u ook terecht om uw telefoonnummer te wijzigen.
De speeltuin bij de tuin van het Ronald McDonald Huis, naast het AMC, is bestemd voor de kinderen. Gaat u met uw kind naar de speeltuin? Laat het de verpleging dan eerst even weten.
Het Stiltecentrum is 24 uur per dag open. U kunt er terecht voor overpeinzing, gebed, meditatie, of om zomaar even in alle rust te zitten.
Locatie: tussen het Voetenplein en het Verheijplein.
In het AMC is het gebruik van uw mobiele telefoon overal toegestaan tenzij staat aangegeven dat dit niet zo is. Op die plekken is het belangrijk om storingen in de apparatuur te voorkomen.
Als u opgenomen wordt, staan de telefoon en televisie al voor u klaar bij uw bed. Hoe de televisie en telefoon precies werken, leest u op het tv-informatiekanaal van Patientline.
Gesprekskosten:
- naar vaste nummers: gratis en onbeperkt
- naar mobiele en servicenummers: € 0,50 per minuut, met een starttarief van € 0,14.
In vrijwel alle ruimten van het AMC kunt u gebruikmaken van ons gratis WiFi netwerk. Selecteer het netwerk "PUBLIC" en alles wijst zichzelf.
In het ziekenhuis zijn verschillende winkels, zoals een supermarkt, een drogist en een boekwinkel. Ook vindt u er een servicepunt van PostNL, een geldautomaat en een kapsalon.