Pigmentstoornissen en laserbehandelingen (SNIP)  

Bij het Nederlands Instituut voor Pigmentstoornissen (SNIP) krijgt u topreferente zorg op het gebied van pigmentaandoeningen en laserdermatologie.

Topreferente zorg is zeer specialistische zorg voor mensen die zeldzame, moeilijk te diagnosticeren of moeilijk te behandelen aandoeningen hebben.

Spreekuren

Pigmentaandoeningen

Het SNIP heeft sinds 1994 een grote expertise opgebouwd op het gebied van pigmentaandoeningen. Een voorbeeld hiervan is de pigmentceltransplantatie.

Het kan gaan om aandoeningen met een tekort aan pigment; hypo-of depigmentaties zoals vitiligo. Of met juist een teveel aan pigment; hyperpigmentaties zoals melasma en moedervlekken.

Pigmentstoornissen kunnen het gevolg zijn van ontstekingen, infecties, autoimmuunstoornissen, aangeboren defecten, stofwisselingsstoornissen of hormoonstoornissen.

Laserdermatologie

Het SNIP heeft een topreferente positie op het gebied van de laserdermatologie. Het instituut beschikt over geavanceerde laserapparatuur voor een scala aan huidproblemen. Denk hierbij aan pigmentstoornissen, littekens, vaatafwijkingen en overbeharing.

Hoe kom ik er

Uw dermatoloog kan u rechtstreeks verwijzen naar het SNIP spreekuurdoor het sturen van een verwijsbrief.
Uw huisarts kan u niet rechtstreeks naar dit spreekuur verwijzen, u moet eerst onder behandeling zijn van een dermatoloog.

Behandelteam

  • Dr. Marcel Bekkenk

  • Dr. Albert Wolkerstorfer

Feestdagen

Tijdens de feestdagen zijn onze poliklinieken gesloten. Lees meer