Seksuologie (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek Seksuologie.

Contact en afspraak

Uw huisarts of specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de polikliniek Seksuologie van het AMC. Bij de polikliniek Seksuologie kunt u terecht voor onderzoek en behandeling op uiteenlopende gebieden: seksuologische stoornissen, seksuologische trauma's, functiestoornissen van de bekkenbodem en 'reproductive health' (gezondheid met betrekking tot de voortplanting).

Soorten problemen

De behandelaar (arts of psycholoog) kan u helpen bij allerlei soorten problemen, zoals: problemen met organen die bij seks betrokken zijn:

 • seksuele pijnproblemen;
 • problemen die verband houden met chronische spierspanning in de bekkenbodem;
 • seksuele gevolgen van ziekten, medicatie of behandeling;
 • de lichamelijke, psychische en seksuele gevolgen van schokkende gebeurtenissen in het verleden;
 • gynaecologische en urologische klachten waarvoor geen duidelijke lichamelijke verklaring te vinden is en
 • parafilia (ongewoon seksueel gedrag dat als belastend wordt ervaren)

Wat kan ik verwachten?

Bij uw bezoek aan de polikliniek gaan we na wat er bij u aan de hand is en wat de oorzaken zijn. Natuurlijk laten we u weten welke mogelijkheden er zijn om uw aandoening te behandelen. Misschien zijn er nog vervolgonderzoeken nodig om daar meer duidelijkheid over te krijgen.

Verder licht de arts of psycholoog u in over de eventuele risico's van de behandeling en over andere mogelijkheden om uw aandoening te behandelen (als die er zijn). Bovendien vertellen we u wat de vooruitzichten zijn: wat kunt u van de behandeling verwachten?

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren arts of psycholoog.

  Route

  De polikliniek Seksuologie is onderdeel van de polikliniek Gynaecologie. Deze polikliniek ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) op de eerste verdieping (A1-201). Om er te komen neemt u midden in de centrale hal de lift naar de eerste verdieping en meldt u zich bij de balie.

  Seksuologie

  020 - 566 3400

  Wachttijd Seksuologie

  Wachttijden polikliniek

  De wachttijd voor de polikliniek Seksuologie: 5 weken.

   Meer over uw bezoek aan het AMC: