ALS (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek voor ALS.

Contact en afspraak

Uw neuroloog verwijst u naar het ALS Centrum van het AMC. Hier kunt u terecht wanneer u mogelijk Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) heeft. Dit betekent dat uw zenuwcellen die de spieren aansturen niet optimaal functioneren. Helaas zorgt dit er op den duur voor dat de spieren hun werk niet meer goed kunnen doen.

Wat u van ons kunt verwachten

In het ALS Centrum onderzoeken we of u daadwerkelijk ALS heeft. We snappen dat u dit direct wilt weten en daarom proberen we alle onderzoeken op dezelfde dag te doen.

Heeft u inderdaad ALS, dan neemt uw eigen neuroloog de zorg weer over. Ook brengen we u in contact met het ALS-revalidatieteam. In dit team werken deskundigen samen om u goed te begeleiden.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar we artsen en specialisten opleiden. Daarom komt het voor dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Route

Het ALS Centrum ligt bij de polikliniek Neurologie in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) op de tweede verdieping. Om er te komen neemt u de lift naar de tweede verdieping en meldt u zich bij de hoofdbalie, links van de liften.

Polikliniek Neurologie

020 - 566 2500

Meer over uw bezoek aan het AMC: