Hiv en zwanger (polikliniek)

Ben je zwanger en hiv positief, dan is de kans op overdracht van het virus naar je kind heel erg klein als je de voorgeschreven medicijnen gebruikt om het virus te onderdrukken.

Amsterdam UMC biedt sinds meer dan 30 jaar zorg voor hiv geïnfecteerde zwangeren en hun kinderen. Bij onmeetbaar virus kan je meestal gewoon bevallen. Het kind krijgt gedurende 4 weken medicijnen als extra bescherming tegen het hiv virus. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om borstvoeding te geven.

In Amsterdam UMC, locatie AMC biedt een team van betrokken specialisten, bestaande uit een internist-infectioloog, hiv-verpleegkundigen, een gynaecoloog, een kinderarts en maatschappelijk werk hoogwaardige zorg afgestemd op uw situatie, met oog voor uw achtergrond, wensen en persoonlijke opvattingen.

    Openingstijden

    Wenst u eerst een informatief gesprek, dan is dat uiteraard mogelijk. Op onderstaand telefoonnummer kunt u een telefonische afspraak inplannen.

    Verloskunde: 020 - 566 3400

    Route

    De polikliniek Verloskunde ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) op de eerste verdieping. Om er te komen neemt u de lift naar de eerste verdieping en meldt u zich bij de hoofdbalie, links van de liften.