Uitnodiging ABCD promotie over slaap - 13 oktober 2023

Margreet Harskamp-van Ginkel krijgt tijdens haar werk als jeugdarts vaak vragen over slaap. ‘Midden in de nacht met een huilende baby op de arm of een wakkere peuter bij je in bed sta je er alleen voor. En natuurlijk doe je dan wat je kunt als ouder’. Maar vragen over slaap krijg ik niet alleen bij baby’s; ook tieners en hun ouders worstelen met vragen rondom vermoeidheid en slaap. De ouders van tieners geven vaak aan dat hun zoon of dochter al een slechte slaper was als baby. Ik vroeg mij als jeugdarts en onderzoeker af wanneer slaapproblemen en risicofactoren voor slaapproblemen ontstaan. Is dit al in de eerste 1000 dagen en nachten van een menselijk leven (tussen conceptie en de tweede verjaardag)?
Margreet verdiepte zich tijdens haar promotietraject helemaal in risicofactoren voor slaapproblemen en dit deed zij voornamelijk met behulp van data van de ABCD-studie.

Ben jij benieuwd wat de resultaten zijn? Wat er is onderzocht met de data van jou als deelnemer? Of lijkt het je leuk om een promotie bij te wonen? De verdediging is openbaar toegankelijk voor iedereen vanaf 8 jaar oud.

Wat? verdedeging proefschrift 'Slaap en Gezondheid in de eerste 1000 nachten’ door Margreet Harskamp-van Ginkel.

Waar? hoofdgebouw van de Vrije Universiteit (De Boelelaan 1105, Amsterdam)

Wanneer? 13 oktober 2023

Hoe laat? 11.30 inloop, 11.45 uur start promotie ceremonie