Verloskunde en NICU naar locatie AMC

Op 29 november 2021 maakt Amsterdam UMC een volgende stap in de concentratie van zorg. De klinische verloskunde en de intensive care zorg voor zieke pasgeborenen (NICU) gaan naar locatie AMC.

Sinds de bestuurlijke fusie van het Academisch Medisch Centrum (AMC) en VU medisch centrum (VUmc) in 2018 zijn er verschillende stappen gezet om de zorg tussen de twee locaties te herverdelen. Door de zorg voor specifieke groepen patiënten naar één locatie te brengen, wil Amsterdam UMC de kwaliteit van de patiëntenzorg verhogen. Op 29 november gaan de verloskunde en de NICU over.

  • Vanaf 29 november 2021 zal de gehele klinische geboortezorg op locatie AMC plaatsvinden. Dat betekent dat er geen bevallingen meer plaatsvinden op locatie VUmc. Bevallingen, acute zorg en spoed zullen vanaf 29 november 2021 plaatsvinden op locatie AMC.
  • De Verlos- en kraamafdeling worden geconcentreerd op locatie AMC.
  • De intensive care zorg voor zieke pasgeborenen (NICU) wordt geconcentreerd op locatie AMC.
  • De polikliniek Verloskunde blijft vooralsnog wel aanwezig op locatie VUmc. Ook de poliklinische zorg voor pasgeborenen (neonatale follow-me poli) zal nog op beide locaties plaatsvinden.

Wat betekent dit voor uw patiënten?

Bevallingen, acute zorg en spoed zullen vanaf 29 november 2021 plaatsvinden op locatie AMC, in het Verloscentrum op verdieping H3. Ook de kraamafdeling wordt geconcentreerd op locatie AMC, op verdieping H4. Patiënten kunnen zich melden bij de receptie bij de hoofdingang. Zij worden vandaaruit doorverwezen naar bouwdeel H, derde of vierde verdieping. Tussen 23.45 en 06.00 uur is de hoofdingang gesloten. Patiënten kunnen zich dan melden via de ingang bij de Spoedeisende Hulp (SEH).

Kraamafdeling 020 – 566 35 53
Verloskamers 020 – 566 44 66
SEH Vrouw 020 – 566 15 00

           

Intercollegiaal overleg

Voor intercollegiaal overleg met de afdeling Gynaecologie en Verloskunde kunt u bellen met de centrale van het AMC (020-566 91 11) die u doorverbindt met de dienstdoende arts.