Urologie (kinderpolikliniek)

Informatie over de afspraak van uw kind op de polikliniek kinderurologie.

Contact en afspraak

U heeft van uw huisarts of specialist een verwijzing voor uw zoon of dochter gekregen naar de polikliniek Urologie. De polikliniek Urologie biedt onderzoek en behandeling op het gebied van aandoeningen aan de nieren en urinewegen.

  Wat kan ik verwachten?

  Tijdens uw bezoek aan de polikliniek krijgt u informatie over de reden van de gezondheidsklachten, de mogelijke oorzaken, eventuele vervolgonderzoeken en de behandelmogelijkheden. Ook licht de arts u in over de eventuele risico's van een behandeling, of er ook andere onderzoeken of behandelingen mogelijk zijn en wat de vooruitzichten zijn na de behandeling.

  Wachttijden

  We doen ons best om uw kind zo snel mogelijk te helpen, maar meestal kunt u na doorverwijzing niet meteen terecht in het ziekenhuis. De gemiddelde wachttijd voor een afspraak op de polikliniek Urologie is ongeveer 4-8 weken. Deze wachttijd is een indicatie, de wachttijd voor uw kind kan hiervan afwijken.

  Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

  Het AMC is een academisch ziekenhuis. Het kan daarom voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) uw kind onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren leren zij hoe ze later te werk kunnen gaan.

  Het is mogelijk dat uw kind na het bezoek aan de polikliniek wordt doorverwezen voor een opname in het Dagziekenhuis voor kinderen.

  Route

  De kinderpolikliniek Urologie voor kinderen ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) begane grond. Volg route 3.

  Urologie

  020 - 566 8000

  Wachttijd Urologie (kindergeneeskunde)

  Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

  De wachttijd voor de polikliniek Urologie: 1 week.

  Meer over uw bezoek aan het AMC: