Keurmerken

Het Emma Kinderziekenhuis AMC heeft een aantal keurmerken ontvangen, dat laat zien dat het ziekenhuis voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen en aan specifieke wensen van kinderen en ouders.

JCI-accreditatie ziekenhuis

Een ziekenhuis krijgt deze internationale accreditatie als het voldoet aan de standaarden van de Joint Commission International op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

De Kangoeroe

De Kangoeroe is een een keurmerk voor afdelingen Neonatologie (te vroeggeboren kinderen) die voldoen aan kwaliteitscriteria van de Vereniging van Ouders van Couveuzekinderen (VOC). Deze afdelingen hebben naast uitstekende medische zorg en verpleegtechnische zorg ook oog voor de specifieke wensen van de ouders. Meer informatie www.couveuseouders.nl

Zorg voor Borstvoeding WHO/UNICEF

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en UNICEF, het Kinderfonds van de Verenigde Naties, hebben in 1991 het Baby Friendly Hospital Initiative gelanceerd. Het WHO/UNICEF certificaat 'Zorg voor Borstvoeding' biedt een waarborg voor de kwaliteit van zorg. Het Emma Kinderziekenhuis en het Verloscentrum AMC ontvingen dit keurmerk. Informatie www.babyfriendlynederland.nl

Keurmerk Etnische Diversiteit

Uitgereikt door PaceMaker in Global Health, een onafhankelijke stichting en kenniscentrum voor gezondheidzorg en etnische diversiteit.