Veelgestelde vragen Emma Kinderziekenhuis

Hoelang staat mijn kind op de wachtlijst voor een operatie?

De behandelend arts informeert u en uw kind over de wachttijd voor de operatie. Wij vinden een lange wachtlijst voor sommige operaties ook heel vervelend. Soms moeten we een geplande operatie op het laatst afzeggen vanwege een spoedoperatie. Wij zullen dan zo snel mogelijk een nieuwe dag afspreken. Zijn er vragen of problemen die te maken hebben met de wachtlijst, neemt u dan contact op met het afsprakenbureau: 020-5668000

 

Kan ik bij mijn kind blijven slapen?
Eén ouder kan blijven slapen op de kinderafdeling. Er is een bedbank op de kamer van uw kind en u krijgt lakens van het ziekenhuis. U kunt gebruik maken van de douche en wc op de kamer. In de ochtend serveren we u een ontbijt. Op de Intensive Care kinderen kunt u naast uw kind blijven slapen als de situatie dit toelaat. Op de IC Neonatologie is slapen bij uw kind niet mogelijk. Zo nodig kunt u gebruik maken van het Ronald McDonald Huis op het AMC terrein.
Kan mijn kind altijd op een 1-persoons kamer liggen?

Het is niet altijd mogelijk om uw kind een 1-persoonskamer te geven. Soms moeten kinderen om een bepaalde medische reden op een 1-persoonskamer liggen, bijvoorbeeld kinderen met een infectie.

Het kan zijn dat uw kind op een 2-persoons kamer ligt, terwijl er nog wel een 1-persoonskamer vrij is. Die houden we vrij, want we weten niet altijd wanneer een kind wordt opgenomen die om een medische reden op een 1-persoonskamer moet liggen. Om onrust te voorkomen, willen we niet met spoed kinderen van hun kamer verhuizen. Het kan voor een kind ook gezellig zijn en zorgen voor afleiding om met meer kinderen op een kamer te liggen!