Psychosociale afdeling

Informatie over de afspraak van uw kind op de Psychosociale Afdeling (PSA).

Moeder en kind in de wachtruimte van de psychosociale afdeling (G8)

U heeft van uw specialist een verwijzing voor uw zoon of dochter gekregen naar de Psychosociale Afdeling (PSA). Tijdens uw bezoek aan de Psychosociale Afdeling krijgt u informatie van de arts over de reden van de verwijzing.

Wat kan ik verwachten?

Na de verwijzing krijgt u een uitnodiging voor een gesprek over uw hulpvraag met een medewerker, meestal een kinderpsycholoog of een maatschappelijk werker. Daarna kan na uw instemming onderzoek worden gedaan naar de ontwikkeling en/of het sociaal emotioneel functioneren van uw kind. Ook bestaat er de mogelijkheid van een gerichte begeleiding voor u of uw kind in het omgaan met klachten of problemen die samenhangen met de ziekte en/of medische behandeling. Hier kunt u terecht voor alle vragen rondom opvoeding, beleving en omgaan met de ziekte van uw kind.

Onderzoek door psycholoog in opleiding

Het Amsterdam UMC een academisch ziekenhuis. Het kan daarom voorkomen dat een stagiaire psychologie uw kind (mede) onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren leren studenten hoe ze later zelfstandig te werk kunnen gaan.

Contact

Psychosociale Afdeling (G8)
Emma Kinderziekenhuis AMC
Postbus 22660, 1100 DD Amsterdam
Telefoonnummer:  020 - 566 56 74

Route

Om de Psychosociale Afdeling te bereiken volgt u vanaf de AMC-ingangen de gele borden “G” naar de G-liften. U neemt de lift naar de 8e etage. Als u de lift uitkomt, staat u op het Emmaplein. Ga direct rechtsaf de gang in naast de lift, door de klapdeuren. Aan het eind van de gang gaat u linksaf en ziet u de balie van de Psychosociale Afdeling, waar u zich kunt melden (G8-136).

Algemene informatie over uw verblijf in Amsterdam UMC, locatie AMC kunt u vinden bij Ínformatie over opname, of in de brochure 'Welkom bij Amsterdam UMC, locatie AMC'

Meer over uw bezoek aan het AMC: