Faculty Development Programma

U bent AMC teacher, docent of opleider in de opleidingsregio met hart voor onderwijs en opleiden. U wilt deze taak goed uitvoeren. Faculty Development helpt u bij deze ambitie.

U wilt met uw groep van docenten of opleiders een manier zoeken om uw onderwijs- of opleidingspraktijk verder te ontwikkelen en te verbeteren.  U wilt uw onderwijs- en opleidingsidentiteit versterken en met andere AMC teachers samenwerken om een goed samenhangende opleiding te waarborgen. Faculty Development organiseert verschillende activiteiten om deze ontwikkeling en innovatie te ondersteunen en te versnellen. We doen dit voor iedereen die is betrokken bij onderwijs en opleiden, in het hele (medisch) opleidingscontinuüm: van student tot hoogleraar. We hebben een programma door docentprofessionalisering binnen de bachelor en masteropleiding en hebben tevens het Teach the Teacher programma voor opleiders in de medisch specialistische vervolgopleiding. Naast de cursussen die in het AMC aangeboden worden, heeft faculty development een actueel overzicht van specifieke (nationale en internationale) onderwijscursussen. Wij adviseren u graag over dit aanbod.

Naast het programma, ontwikkelt Faculty Development beleid met de volgende uitgangspunten:

  • Docenten zijn in de gelegenheid om zich te ontwikkelen binnen onderwijs en opleiden;
  • De waardering voor prestaties binnen de kerntaak onderwijs en opleiden neemt toe;   
  • Het onderwijs wordt continu verbeterd in een innovatieve onderwijsorganisatie waar onderwijsprofessionals in the lead zijn.

Bovenstaande uitgangspunten voor Faculty Development-beleid vormen het vertrekpunt voor inspirerende activiteiten en stimulerende randvoorwaarden. De drie ambities van het Amsterdam UMC, locatie AMC, die Faculty Development komende jaren heeft zijn:

  1. Het AMC verbindt ontwikkelkansen voor AMC teachers met strategische doelen van de lerende organisatie;
  2. Het AMC biedt AMC teachers de ruimte voor de vorming van docentidentiteit in één of meer florerende communities en waardeert onderwijsprestaties; 
  3. Het AMC stimuleert AMC teachers om evidence toe te passen en te genereren bij de voortdurende innovatie van haar opleidingen en hierop leiderschap te tonen.  

We hopen met u samen te werken aan continue verbeteringen binnen onderwijs en opleiden. Doet u mee?

Faculty Development AMC

contact: drs. Coby Baane

j.a.baane@amc.nl