Honours

Wil je meer uit je studie halen? Houd je van een uitdaging? Wil je altijd alles uit de kast halen en ben je slim en gemotiveerd? Dan is het honoursprogramma misschien iets voor jou.

Het honoursprogramma is een leertraject van 30 studiepunten dat wordt aangeboden naast de reguliere opleiding. Binnen dit programma dagen we je uit om zelfstandig aan de slag te gaan met je ambities, wensen en mogelijkheden.

Je wordt niet aan het handje meegenomen, maar stippelt je zelf pad uit. Daarnaast leer je jezelf kennen, inclusief je valkuilen en manieren om hiermee om te gaan (persoonlijk leiderschap). Maar bovenal is het honoursprogramma een academische speeltuin: je wordt aangemoedigd buiten de grenzen van de zorg te kijken en daar op een zinvolle manier op te reflecteren.

Voor wie is het honoursprogramma?

Het honoursprogramma is bedoeld voor bijzonder getalenteerde en gemotiveerde studenten die voldoen aan het vereiste studietempo en met bovengemiddelde studieresultaten. Vooral studenten die behoefte hebben aan meer verdieping en verbreding in kennis over patiëntenzorg, medisch onderwijs en medisch-wetenschappelijk onderzoek, worden uitgenodigd om mee te doen aan het honoursprogramma.

Voorwaarden voor deelname aan het honoursprogramma

Je kunt meedoen als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • je bent in één keer geslaagd voor alle tentamens voorafgaand aan de selectie;
  • je staat gemiddeld een 7,5 of hoger voor alle tentamens voordat de selectie begint;
  • je moet voor alle stages een voldoende hebben gehaald.

Selectiecriteria voor het honoursprogramma

De uiteindelijke selectie gebeurt op basis van een motivatiebrief, een film waarin je jezelf voorstelt en het selectiegesprek. Hierin wordt gelet op je motivatie, ambities, vermogen tot zelfreflectie, creativiteit en je resultaatgerichtheid.

Na de succesvolle afronding van alle onderdelen van het honours bachelorprogramma (30 EC) ontvang je de vermelding ‘Honours programme – Medicine, Bachelor degree’ op het diplomasupplement. Dit is iets extra’s waarmee je je kansen op een populaire onderzoeksplek of Medisch Specialistische Vervolgopleiding vergroot.

Hoe aanmelden voor het honoursprogramma?

Wil je meer weten over het honoursprogramma van het AMC? Neem dan een kijkje op de website van de UvA.