Interprofessionele samenwerking

Als je later arts wilt worden is het belangrijk dat je leert samenwerken met collega-zorgprofessionals. Dit heet interprofessionele samenwerking.

Unieke samenwerking met Hogeschool van Amsterdam

In het AMC vinden we het belangrijk dat je al vanaf je de start van je studie goed leert samenwerken met collega-zorgprofessionals. Daarom zijn we een unieke samenwerking gestart met de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Bachelor Geneeskunde-studenten en HBO-studenten van paramedische opleidingen en verpleegkunde volgen samen een deel van hetzelfde onderwijsprogramma. Ook werk je samen aan projecten.

In het eerste jaar van je studie geneeskunde focus je je op je kwaliteiten en de rol van je toekomstige beroep als arts. Dit doe je door stages te volgen. In het tweede en derde jaar van je bachelor ga je aan de slag in studententeams. Zo leer je andere zorgprofessionals kennen en leer je wat hun vaardigheden en hun rol binnen het team zijn.

Promotieonderzoek: hoe leren studenten samenwerken?

Samenwerken in de zorg wordt steeds belangrijker. Daarom wordt er op de HvA een promotieonderzoek gedaan naar hoe interprofessioneel onderwijs in de lesstof opgenomen kan worden, zodat studenten beter leren samenwerken. Meer informatie over dit onderzoek lees je op de website van de HvA.