Kwaliteit & Algemeen

Over Medische Microbiologie & Infectiepreventie en ISO

Kwaliteit & Afdelingbureau

De afdeling MMI kent naast alle deel-laboratoria ook een afdelingsbureau. Het afdelingsbureau ondersteunt de afdeling secretarieel en op het gebied van Kwaliteit, HR, financiën, ICT en laboratorium technische zaken. Het afdelingsbureau is daarmee het meest divers binnen onze afdeling waarbij we er samen voor zorgen dat de rest van de afdeling zich kan concentreren op datgene waar zij het beste in is:

Hoogwaardige patiënten diagnostiek en toonaangevend internationaal onderzoek over de volle breedte van de Medische Microbiologie.

Team Kwaliteit

MMI en ISO accreditatie

Zorgt er voor dat de afdeling (met uitzondering van de research laboratoria) ISO 15189 geaccrediteerd blijft en de kwaliteit van onze diagnostiek gewaarborgd is. Het is verantwoordelijk voor de jaarlijkse Management Review en het actueel houden van alle Standard Operating Procedures. Het zorgt er tevens voor dat alle in- en externe audits soepel verlopen.

In de hieronder te downloaden verklaring is na te gaan wat de competenties van de afdeling Medische Microbiologie & Infectiepreventie precies zijn.

Organisatiestructuur

Medische Microbiologie en Infectiepreventie van het Amsterdam UMC is gehuisvest op locatie AMC. De afdeling bestaat uit ruim 300 medewerkers en kent gespecialiseerde diagnostische laboratoria voor virologie, bacteriologie, mycologie en parasitologie en 2 laboratoria waarin serologische en moleculaire technieken geconcentreerd zijn. Daarnaast heeft de afdeling een team voor Infectiepreventie, verschillende researchlaboratoria en enkele nationale referentielaboratoria. Bekijk in de onderstaande download het volledige organogram.

Afdelingsbureau
  • Financiële team: Verantwoordelijk voor de financiële processen binnen de afdeling zoals begrotingen kwartaalrapportages, kostprijsmodellen en het aanleveren van stuurinformatie zoals productiecijfers. Maar ook het afhandelen van de declaraties van de medewerkers hoort tot hun taken.
  • Secretatiële team: Ondersteunt naast het hoofd van de afdeling al onze overige medewerkers, van lab-hoofd tot analist. Zij zorgen ervoor dat besprekingen en meetings soepel verlopen, afspraken goed gepland zijn en deadlines gehaald worden.
  • HR: Draagt zorg voor alle HR processen binnen de afdeling MMI zoals aanstellingen, vacatures en personele mutaties. Medewerkers van de afdeling MMI kunnen hier terecht met al hun MMI gerelateerde HR vragen.
  • ICT: Team ICT zorgt er voor dat ons laboratorium informatie systeem up to date is en blijft en dat onze uitslagen de aanvragers en patiënten op tijd bereiken.

Nieuws of opmerkingen? Klik hier

Corona-maatregelen

We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt:

Contact

Afdelingsbureau

020-4464852
020-5661866
020-5667400