HBO-Verpleegkunde

Je wilt hbo-verpleegkundige worden. Dan ben je iemand die graag voor mensen zorgt, je vindt het prettig om in een team samen te werken, en je durft verantwoordelijkheid te nemen. Als je klaar bent met je studie ben je verpleegkundige op hbo-niveau, het hoogste opleidingsniveau.

De opleiding voltijd HBO-verpleegkunde van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) biedt in samenwerking met Amsterdam UMC, locatie AMC een uniek afstudeerprogramma aan.

Het geeft ambitieuze studenten HBO-verpleegkunde een unieke kans om kennis te maken met een academisch ziekenhuis. Je specialiseert je in een academische werkomgeving doordat je het grootste deel van je stages in het AMC loopt. Je ontwikkelt hier specifieke kennis, vaardigheden en ervaring die je nodig hebt als verpleegkundige binnen een academisch ziekenhuis. Dit heeft voordelen als je na je studie bij het AMC of een ander academisch ziekenhuis wilt werken.

Informatie
Voor meer informatie kun je kijken op de website van de Hogeschool van Amsterdam of contact opnemen met het Onderwijscentrum Zorgopleidingen, locatie AMC  per e-mailc.e.buksa@amsterdamumc.nl.

  • De beschikbare stageplaatsen worden ieder jaar volledig gereserveerd voor de Hogeschool van Amsterdam. Het is niet mogelijk voor HBO-verpleegkunde studenten van andere hogescholen om zich aan te melden voor een stage binnen het AMC.
  • We hebben geen HBO-V duaal (werken/leren) opleidingsplaatsen meer in Amsterdam UMC, locatie AMC.