Carla van de Puttelaar

Carla van de Puttelaar | z.t.

Carla van de Puttelaar

Zonder titel

2005

Foto

30 x 36 cm

Aanwinst 2006

Het werk van Carla van de Putterlaar draait om schoonheid, maar de fotografe zoekt niet naar uitgesproken mooie mensen - dat zou maar afleidend van kijken en ontdekken. Een perfect lichaam of knap gezicht interesseren haar niet; het gaat haar om houding, lichaamstaal, karakter en uitstraling. Het meisjesachtige model legt het dan ook af tegen de zelfbewuste volwassen vrouw.

Die modellen vindt Van de Puttelaar in haar vriendenkring of gewoon op straat. Soms spreekt ze voorbijgangers aan met de vraag of ze willen poseren. De foto’s die dat oplevert zijn het resultaat van een samenspel tussen kunstenaar en model. ‘Ik laat zien wat mooi of interessant aan iemand is. Een schram of een door de huid schijnende ader kan van betekenis zijn. Het erotische is belangrijk maar ik hanteer het op mijn eigen manier, waardoor ik recht doe aan de schoonheid van mensen.’

Als kind tekende Carla van de Puttelaar al veel, en altijd mensen. In de pauzes op school maakte ze bijvoorbeeld portretten van klasgenoten, later bekwaamde ze zich in modeltekenen. Ze wilde schilder worden. Eenmaal op de Gerrit Rietveld Academie ontwikkelde ze een passie voor fotografie.

Van deze kunstenaars hebben we meer werk in de collectie.

Feestdagen

Tijdens de feestdagen zijn onze poliklinieken gesloten. Lees meer