Emilie Bobek - Meaning of objects

Emilie Bobek exposeert van 25 april tot 8 juli 2019 in De Vitrines.

Emilie Bobek (1990) werd geboren in Denemarken en studeerde in 2018 af aan de Gerrit Rietveld Academie 2018. Ze woont en werkt als beeldhouwer in Kopenhagen.

Bobek werkt in keramiek en gebruikt alledaagse objecten die op haar pad komen. Speciaal voor deze tentoonstelling maakte zij nieuw werk met lampen, een matras, de tuit van een gieter, vlees van de Keurslager, een hoefijzer en de binnenband van een kinderfiets.

De kunstenares ziet zichzelf meer als een bouwer dan een keramiste. Soms liggen de mallen die ze van de gevonden voorwerpen maakt maanden in haar atelier. Pas later worden ze als bouwstenen in elkaar gezet. Met haar installaties laat Bobek haar verwondering blijken over hoe we naar door de mens gemaakte voorwerpen kijken en wat we met die voorwerpen doen. Elke dag komen er weer nieuwe spullen bij. Welke invloed heeft dat op ons sociale leven?

Bobek speelt met de functionaliteit en de oorspronkelijke bedoeling van die voorwerpen. Ze vormt die om tot haar versie van de wereld en de rol die zij daarin speelt. Haar sculpturen en installaties nodigen je als het ware uit om met een frisse blik naar de afzonderlijke delen ervan te kijken en je af te vragen waar ze van gemaakt zijn en waar ze voor bedoeld waren.

Het speelse aspect in Bobeks werk herinnert ons eraan om vooral te blijven spelen en onze eigen regels te bepalen. In haar optiek is kunst niet bedoeld voor een kleine club insiders, maar voor iedereen die wil voelen, zien en groeien.

Meer informatie: kunstzaken@amc.nl en www.emiliebobek.com

Feestdagen

Tijdens de feestdagen zijn onze poliklinieken gesloten. Lees meer