Endoscopisch Schedelbasis centrum Amsterdam (ESA) (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de polikliniek Endoscopisch Schedelbasis centrum Amsterdam (ESA).

Contact en afspraak

Uw specialist verwijst u naar de polikliniek van het centrum voor endoscopische schedelbasischirurgie. Officieel heet ons centrum het 'Endoscopisch Schedelbasis centrum Amsterdam', of kortweg ESA. Hier onderzoeken en behandelen we mensen met tumoren in de schedelbasis.

In het ESA werkt het AMC samen met het VU medisch centrum en het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis.

Wat u bij ons kunt verwachten

Op het spreekuur van ESA ontmoet u zowel de endocrinoloog als de KNO-arts of neurochirurg. Door dit gezamenlijke spreekuur hoeft u niet steeds verschillende afspraken te maken.

Hoe we behandelen

De specialisten van ESA zijn gespecialiseerd in ‘endoscopische’ operaties via de neus. Endoscopisch betekent dat ze er een dun, flexibel slangetje bij gebruiken. Door het opereren via de neus heeft u meer kans op volledige verwijdering van de tumor. Ook is de kans op complicaties kleiner dan bij een traditionele operatie.

Endoscopische operaties via de neus werden al langer gedaan bij hypofysetumoren. Kort geleden is het ook mogelijk geworden andere tumoren zo te opereren. Het ESA is een van de centra in de wereld waar dat al echt gebeurt.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar we artsen en specialisten opleiden. Daarom komt het voor dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Route

De polikliniek ESA ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) bij de polikliniek Keel-, Neus- en Oorheelkunde op de tweede verdieping. Om er te komen neemt u de lift naar de tweede verdieping. U kunt de borden volgen en u melden bij de balie.

ESA

020 - 566 2500

Meer over uw bezoek aan het AMC: