Eva van Kempen 2015

Eva van Kempen exposeerde van 21 augustus – 29 november 2015 LifeLines, een ode aan ziekenhuismaterialen.

Vier jaar geleden lag Eva van Kempen (38, edelsmid) met grote regelmaat in het AMC. Tijdens de chemotherapie die zij op H5Zuid kreeg, raakte zij gefascineerd door de schoonheid en waarde van ziekenhuismaterialen. Het waarnemen van deze schoonheid maakte de behandelingen draaglijker. Tijdens de revalidatie was het experimenteren met afgekeurde ziekenhuismaterialen voor Eva een manier om grip op haar ziekte te krijgen. Door toevoeging van edelmetaal, zoetwaterparels en edelstenen groeiden de experimenten uit tot waardevolle juwelen.

Met deze tentoonstelling maakt zij niet alleen haar cirkel rond, ook wil zij de schoonheid die zij ziet delen met anderen in vergelijkbare situaties. Zij hoopt dat het troost kan bieden. Eind september verschijnt een publicatie over de tentoonstelling. De eerste 1000 exemplaren zijn op basis van vrijwillige donatie aan stichting steun Emma kinderziekenhuis AMC te verkrijgen bij de informatiebalie bij de uitgang naar parkeergarage P2.

Financiering van deze tentoonstelling en publicatie kwam tot stand door middel van een crowdfunding van 86 donateurs via www.voordekunst.nl.

Fotografie: Hugo Rompa Concept: Pieter Kusters, C.A. Wertheim, Eva van Kempen

Tentoonstellingsconcept: Pieter Kusters